Fontos változás jön a 444-nél

Új alapokra helyezik a 444 működését, regisztrált támogatókat toboroznak, akik cserébe exkluzív anyagokat és egyéb extrákat kapnak majd. A portál eddig is működtetett támogatói programot, azonban a független újságírás megőrzése érdekében szeretnék ezt kiszámíthatóbbá tenni.

„Járvány, gazdasági válság, a nyilvánosságot megszálló hatalom – 1990 óta nem volt ilyen nehéz helyzetben a magyar sajtó. És talán sosem volt nagyobb szükség rá, hogy maradjon, aki megírja/elmondja az igazságot. Új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében” – olvasható a portál írásában.

Az új támogatási rendszer kapcsán jelezték azt is, hogy éppen most lehettünk tanúi, ahogy a könyörtelen hatalmi gépezet pillanatok alatt bedarálta a magyar média egyik legfontosabb szereplőjét, az Indexet. „Talán az utolsó pillanatban vagyunk, amikor még megvédhetjük a szabad sajtót. Ehhez viszont – a ti segítségetekkel – változnunk kell” – írja a 444.hu.

Az új konstrukció hosszú távon biztosítja a portál függetlenségét. Ebben az új rendszerben az olvasó, regisztrált, kiszámítható módon ad, cserébe pedig még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kap. Az új források révén fejlődni a lap és új munkatársak toborzását is említik.

Azt, hogy a regisztrált támogatók milyen extra juttatásokat kapnak, a programhoz csatlakozó felhasználókkal közösen fogják kitalálni. Mint írják „kapcsolatban leszünk velük, a következő hetekben és hónapokban együtt alakítjuk majd a lap életének következő szakaszát”. Az új terv kapcsán ugyanakkor azt is hangsúlyozták, hogy szeretnék, hogy a legtöbb hírük továbbra is ingyenesen elérhető maradjon mindenkinek, ezért is tartják fontosnak, hogy akik megengedhetik maguknak, vegyenek részt a lap finanszírozásában.

  • Megosztom