Fontos döntést hozott a Google

Mindenki számára elérhetővé teszi videókonferencia-megoldását a Google, a Meet-et használva bárki, aki rendelkezik e-mail címmel, biztonságosan indíthat vagy csatlakozhat magas színvonalú és biztonságos videótalálkozókhoz.

A Meet tervezése, felépítése és működtetése során elsődleges szempont a biztonság. Azok a szolgáltatások, amelyek korábban csak a G Suite előfizető számára voltak elérhetők, most mindenki számára díjmentessé válnak, beleértve a biztonsági megoldásokat, a sok résztvevős konferenciákat (egyéni felhasználók esetén 100, üzleti és oktatási partnereknek 250 résztvevőig), a nagy felbontású képernyőmegosztást, a valós idejű feliratokat és az igényekhez igazodó elrendezéseket, így a kibővített csempés nézetet is.

A társaság a jövő héttől kezdődően fokozatosan teszi elérhetővé a Meet-et. Előfordulhat, hogy a felhasználó nem tud azonnal létrehozni találkozót a meet.google.com, oldalon, viszont ilyen esetben feliratkozás esetén értesítést kap, amint elérhetővé válik számára is a szolgáltatás.

Január óta a Meet napi felhasználási csúcsa harmincszorosára növekedett. Ebben a hónapban a Meet-en naponta 3 milliárd percnyi videóbeszélgetés zajlik és 3 millió új felhasználóval bővül minden egyes nap. Múlt héten a Meet napi felhasználóinak száma meghaladta a 100 milliót.

Az egyéni felhasználók számára a meet.google.com webhelyen lesz ingyenesen használható a program, valamint a Meet iOS és Android alkalmazásán keresztül. A Meet-tel lehetőségük van biztonságos videóhívásokat létrehozni és megosztani bárkivel, vagy más által létrehozott videohívásokhoz csatlakozni – legyen szó virtuális jógaóráról, heti könyvklubról, a szomszédokkal való találkozásról vagy bármi egyéb alkalomról.

  • Megosztom