Fontos akcióban az Ericsson

Az Egyesült Nemzetek Szervezete az Ericssont választotta arra, hogy a világ különböző pontjain tevékenykedő békefenntartó missziókat saját LTE hálózatokkal ellátva a küldetések szempontjából kritikus kommunikációs képességeket biztosítson.

Az Ericsson és partnere, a Danoffice IT ApS együtt fogja irányítani az LTE hálózati berendezések kivitelezését, valamint a szakmai szolgáltatások és a szakképzés biztosítását. Az LTE hálózati berendezés az 5G szabványt támogató, Ericsson Radio System portfólió része.

A gyakran nehéz terepviszonyok és egyéb feltételek mellett tevékenykedő békefenntartó csapatok számára stabil, biztonságos és „jövőbiztos” mobil szélessávú szolgáltatásokat biztosít majd az új LTE hálózat, és jelentősen javítani fogja a jelenlegi kommunikációt. A legújabb, kifejezetten professzionális felhasználásra tervezett push-to-talk adat és videó képességekkel a kommunikáció teljes multimédiás felhasználói élménnyel gazdagodik.

Jelenleg az ENSZ 14 békefenntartó műveletet irányít a világ különböző tájain. Ezek a missziók jellemzően engedélyt kapnak a rádióspektrum használatára tevékenységük tervezéséhez, összehangolásához és végrehajtásához. Az első éles üzemben működő ENSZ Private LTE hálózatok megjelenése 2019-ben várható.

A kommunikáció egységesítésével az ENSZ gondoskodik arról, hogy a békefenntartó csapatok a legújabb kommunikációs rendszerek mellett költséghatékony módszerrel rendelkezzenek új digitális szélessávú szolgáltatások, például valós idejű helyzetismeretet biztosító HD videó, mobil helyzetmeghatározás és celluláris dolgok internete (IoT) bevezetéséhez, az eszközök kezelését és az összekapcsolt logisztikai megoldásokat is beleértve.

  • Megosztom