Fizethet az RTL Klub és a Retro Rádió

Műsorkvóta-kötelezettséggel és termékmegjelenítéssel kapcsolatos szankciókat szabott ki a Médiatanács, ezúttal az RTL-nél és a Retro Rádiónál találtak problémákat.

A Médiatanács 100 ezer forintra bírságolta az RTL Klub médiaszolgáltatóját a termékmegjelenítési szabályok megsértése miatt. A csatorna 2017. október 21-én leadott High Life című műsorában egy szállodát népszerűsített szabálytalanul, reklámriport-szerűen, túl részletes információkat adva.

Szintén 100 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte a Médiatanács a közösségi médiaszolgáltatóként működő Rádió Q (jelenlegi nevén Retro Rádió) médiaszolgáltatóját amiatt, hogy egy tavaly év végi adáshéten, hatósági szerződésével ellentétben kizárólag zenét játszott. Szöveges tartalmat, közszolgálati, helyi közélettel foglalkozó és mindennapi életet segítő műsorszámokat, hírműsorokat, nemzetiségieknek szánt műsorokat nem tett közzé, tehát a műsorrend speciális karakterisztikájára és a közszolgálati műsorszámokra vonatkozó vállalásaiból semmit sem teljesített.

A Médiatanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét.

  • Megosztom