Filmrajongók figyelem – most érdemes moziba menni

A hétvégén rendezik meg a Cinema City Filmünnepet, amelynek idei műsorán több mint 50 filmet, köztük négy premiert és hatot premier előtt nézhet meg a közönség a mozihálózat fővárosi és vidéki termeiben. Premier előtt debütál a Filmalap támogatásával készült Budapest Noir, amelyet Kondor Vilmos regénye alapján készített Gárdos Éva, de több európai film is a programsorozaton debütál.

 

Az október 26-29. közötti Cinema City Filmünnep keretében a Budapest Noir rendezőjével és a film szereplőivel, Kolovratnik Krisztiánnal, Tenki Rékával, Dobó Katával Székesfehérváron, Veszprémben, Nyíregyházán, Zalaegerszegen, Győrben, Sopronban és Budapesten a Cinema City Allee-ban találkozhatnak a nézők – írja az MTI a szervezők közlése alapján. Izlandi horrortól a francia vígjátékig több európai film is premier előtt debütál a filmünnepen, így az Emlékszem rád, az Eszeveszett esküvő és a Madame című film is, amelyben Toni Collette, Harvey Keitel és Rossy de Palma játsszák a főszerepeket.

 

Vetítik a George Clooney által rendezett Suburbicon című, a Coen testvérek forgatókönyvéből készült filmet is Matt Demon, Julianne Moore és Oscar Isaac főszereplésével. A filmről szóló beszélgetését Réz András vezeti október 26-án a Cinema City Arénában.

 

Szintén a filmünnep alatt debütál Daniel Radcliff új filmje, a megtörtént esemény alapján készült Dzsungel és Francois Ozon új munkája, a Dupla szerető, valamint a Fűrész című horror legújabb része is.

 

A közönségtalálkozókon Pásztor Annával is találkozhatnak a nézők, aki az Álmatlan – Anna and the Barbies koncertfilmről mesél. Október 27-én az Aurora Borealis – Északi fény című alkotásról Törőcsik Franciskától kérdezhetnek az érdeklődők a Cinema City Arénában, Tóth Ildikó pedig a székesfehérvári mozi vendége lesz ugyanezen a napon.

  • Megosztom