Filmes támogatások a Médiatanácstól

Közel hétmillió forint támogatást nyertek el a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa által meghirdetett Neumann János-pályázat tavalyi első fordulójának sikeres pályázói, emellett a mecenatúraprogram meghirdette a forgatókönyvírást és filmtervfejlesztést támogató pályázatát.

Hat hazai és egy határon túli pályázó részesült összesen 6.9 millió forint támogatásban a Magyar Média Mecenatúra Program Neumann János-pályázatának 2017-es első fordulójában. A harmadik rész is elkészülhet a Tiltott kastélyok című online sorozatból – a magyaridok.hu/videoriport oldalon megnézhető új epizód Küküllővárra kalauzolja majd el az érdeklődőket. A portálon egy új online tartalom is elérhető lesz, a Vízben élő gyógyerő három epizódban mutatja majd be a hazai halfogyasztás jótékony hatásait, a természetes és mesterséges vizekben élő halak környezetének ismertetésével. A Ceglédi TV online oldalára készül egy ötrészes sorozat Vaszary János 150 címmel születésének évfordulója alkalmából, a huszadik század egyik legsikeresebb és legnépszerűbb magyar festőjéről, öt műve bemutatásán keresztül. Az Index.hu videó rovatában lehet majd látni a Magyarország történeteken át című sorozatot, amelyben az egyes epizódokban elmesélt történetek helyszíne adja a következő rész úti célját. Az Echo TV online felületére két új online tartalom is készül. Az M1 Budapest a Kisföldalatti tizenegy állomását ismerteti, a Megfigyelt Budapest pedig öt jellegzetes akciót mutat be a kádári állambiztonság mindennapjaiból. A határon túli, erdélyi pályázó Borvizek, tájak, székelyek című kisfilmjének második évada is elkészülhet a támogatás révén, melyet a Filmdzsungel Stúdió online oldalán lehet majd megtekinteni. Az újabb három epizódban a Békás-szorost, a Hagymás-hegységet és Gyergyót ismertetik.

Kizárólag elektronikus úton, február 22-ig lehet jelentkezni az idei, 10 millió forint keretösszegű Egri Lajos forgatókönyvíró- és filmtervfejlesztő pályázatra. A kiírás szerint tévéfilmekhez, animációkhoz és ezek sorozataihoz kapcsolódó forgatókönyvírásra legfeljebb egymillió forintot, filmtervfejlesztésre maximum 2,5 millió forintot lehet elnyerni.

A Médiatanács 500 ezer forinttal támogatja az Aranyszem operatőrverseny helyét átvevő, Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díj diák kategóriájának nyertesét.

  • Megosztom