Fiatalos akcióban a Microsoft

Új partnerrel bővült a 2018-ban is megrendezésre kerülő <19 Szabadfogású Számítógép Verseny, melyen 19 év alatti magyar fiatalok vehetnek részt. A kreatív számítógéphasználatra fókuszáló verseny támogatói közé belépett a Microsoft Magyarország, így egy újabb díjjal szaporodott a nyeremények listája.

A pályázók, 2018. október 24-én éjfélig nevezhettek alkotásaikkal. A <19 Szabadfogású Számítógép Verseny célja, hogy a fiatalok műveken keresztül megmutassák kreativitásukat, újszerű ötleteiket, egyéni megoldásaikat, eredeti fantáziájukat. Nevezni lehetett bármivel, ami számítógéppel készül: legyen az animáció, játék, honlap, vagy mobil alkalmazás.

A Microsoft Magyarország és a C3 Alapítvány is elkötelezett hívei a fiatal generációban rejlő kreatív potenciál segítésének. Víziójuk egy olyan inspiratív közeg és szakmai kommunikációs platform teremtése, amely teret ad a kiemelkedő eredmények bemutatására és azok jövőbeli továbbfejlesztésére.

A beérkező műveket szakmai zsűri bírálja el. A legjobbnak ítélt alkotásokból az Új Budapest Galériában, a Bálna Budapestben rendez kiállítást a C3 Alapítvány, 2018. december elsején és másodikán.

A nyilvános bemutatkozási lehetőségen kívül a verseny támogatóinak köszönhetően a nyertesek díjazásban részesülnek. A Microsoft Magyarország által felajánlott díj célja, hogy segítse a fiatalok további fejlődését és alapot képezzen a projektek fejlesztéséhez.

A díjátadóra 2018 december elsején, az Új Budapest Galériában kerül sor, egész napos esemény keretében. A délelőtti foglalkozások során olyan fogalmakkal ismerkedhetnek meg a gyerekek, mint a mesterséges intelligencia, kísérleti animáció, vagy a virtuális valóság.

4 órakor nyílik meg a nyertes projekteket bemutató kiállítás, majd december másodikán délután, az elmúlt 16 év mozgóképes pályaműveit tekinthetik meg az érdeklődők.

  • Megosztom