Fényes jövő előtt a Manchester United?

A Manchester Unitednél újra felcsillant a remény valami jóra, miután csupán a második helyet szerezték meg az angol bajnokságon, aztán rossz eredményt értek el a tőzsdén. Most nem más, mint Soros György vett MU-részvényeket.

 

Soros György az általa létrehozott Quantum befektetési alap hétfői közlése szerint az A osztályú Maínchester United-részvények 7,85 százalékát vásárolta meg.

Soros befektetése a focicsapatnak új lendületet adhat, az utóbbi időben ugyanis nem túl sok jó dolog történt a rekordot döntő bajnok MU háza táján. Az angol bajnokságon megelőzte őket a Manchester City, így a második helyen kötöttek ki.

A tőzsdére menetel se volt túlságosan sikeres: a klub, melynek eddigi kizárólagos tulajdonosa az amerikai milliárdos, Malcolm Glazer volt, 20 dolláros részvényekre számított, a befektetők azonban nem fizették meg az elvárt összeget, így lejjebb kellett vinniük az elvárásaikat.

A tőzsdén végül 233 millió dolláros bevételt remélnek, amit a tulajdonos és a klub oszt meg egymással. Ezzel a MU adóssághegyének egy részét szeretné letudni és új játékosokat is vásárolna. Az egyesületnek 437 millió fontos, azaz 680 millió dolláros adóssága van – írta a hvg.hu.

 

  • Megosztom