Fenntarthatósági jelentést publikált az Ericsson

A cég közzétette 22. Fenntarthatósági és Vállalati Felelősségvállalási Jelentését, amelyben 2014. évi teljesítményét a következő területeken foglalja össze. Néhány kulcsszó: üzleti magatartás; energia, környezet és klíma; valamint a mindenki számára elérhető kommunikáció.

Az Ericsson Fenntarthatósági és Vállalati Felelősségvállalati Jelentése alapján 2014 folyamán tovább erősítette a vállalat emberi jogi és vállalati szemléletét, fokozott figyelmet fordított a munkahelyi egészség és biztonság kérdésére, valamint növelte az energiafogyasztással összefüggő környezeti hatások csökkentésére tett erőfeszítéseit. Az Ericsson emellett túlteljesítette a célkitűzéseit olyan területeken, mint a mindenki számára elérhető kommunikáció az oktatásban, banki szolgáltatások biztosítása mindazoknak, akik korábban nem fértek hozzá és a humanitárius segítségnyújtás. A ‘Technology for Good’ programjai révén pedig pozitív hatással volt négymillió ember életére szerte a világon.

Az Ericsson az első IKT vállalat – más iparágakban is mindössze még négy ilyen cég –, amely jelentését az év elején kiadott, a vállalkozásokra és az emberi jogokra vonatkozó irányadó új ENSZ-alapelvek szerint készíti el, ezzel is bizonyítva a vállalat elkötelezettségét, hogy működése során minden szempontból átlátható módon kezelje az emberi jogi kockázatokat.

Az Ericsson az energia és a környezet terén előrelépésről számolt be mind a saját működésében, mind pedig a használatban lévő termékei szempontjából. A több mint 110 ezer alkalmazottat foglalkoztató Ericsson jó úton halad afelé, hogy az egy munkavállalóra jutó CO2 egyenérték kibocsátását 2017-re 30%-kal csökkentse. 2014-ben a teljes évet vizsgálva az egy alkalmazottra jutó kibocsátás átlagosan 10%-kal mérséklődött.

Mivel a legjelentősebb hatás, amit az Ericsson a környezetre gyakorol, a használatban lévő termékei által elfogyasztott energia, a vállalat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy segítsen az ügyfeleinek hálózatuk optimalizálásában. Az Ericsson új rádiós rendszere
50%-os energiahatékonyság javulást tesz lehetővé, mérsékelve a fokozódó adatigény kielégítéséhez szükséges növekvő energiafogyasztást.

Az Ericsson és partnerei összefogtak, hogy a Lányok az oktatásban program keretében bevezessék Mianmarban a ‘Connect To Learn’ oktatási programot. Ez az együttműködés az Ericsson első állami-magán jellegű együttműködése egy kormánnyal. A fejlesztések előnyeit 11 ezer diák fogja élvezni az elkövetkező két évben. A ‘Connect To Learn’ program jelenleg a világ 21 országában működik – derül ki az összefoglalóból.

A jelentés említést tesz arról is, hogy az Ericsson és a Nemzetközi Menekültügyi Bizottság partnerkapcsolatra lépett annak érdekében, hogy az egészségügyi válságok, természeti katasztrófák és konfliktus által okozott humanitárius válságok által érintett embereket összekapcsolják, és számukra támogatást nyújtsanak. Az első fejlesztések 2014-ben a Libériában és Sierra Leonéban zajló Ebola járvány kezelésére összpontosítanak.

„A hálózatba kapcsolt társadalomban mindenki és minden valós időben kapcsolódik majd egymáshoz – mondta el Hans Vestberg, az Ericsson elnök-vezérigazgatója – Miközben közösen dolgozunk a fenntartható fejlődést érintő különböző kihívásokon, sikerül valóban megértenünk, mi az ára és mi a hatása a tevékenységünknek a világban. Az IKT iparág egyik vezető vállalataként szeretnénk biztosítani, hogy a kapcsolódás képessége elősegítse a környezeti szempontból fenntartható és igazságos társadalmi és gazdasági fejlődést.”

 

  • Megosztom