Felpörög az eSport

A kritikusok által is elismert és folyamatosan növekvő, harmadik évadba lépő MotoGP eSport Bajnokság készen áll a 2019-es kezdésre, és idén is egyre nagyobb lesz, a pályán belül és azon kívül egyaránt.

Az első két szezonban 16 televíziós partner 5 kontinensen át több mint 215 órányi MotoGP eSport Bajnokságot közvetített, a digitális csatornák pedig már 46 millió online videomegtekintéssel büszkélkedhetnek, elérve ezzel összességében a 143 milliót. Az egyes interakciók száma 5 millió fölött jár azzal, hogy a bajnokság már a YouTube-on, a Facebookon, a Twitteren, az Instagramon, a Twitch-en, valamint a MotoGP eSport hivatalos oldalán is nyomon követhető, így online jelenléte egyre kiterjedtebb.

Idén a Bajnokságban a játékosok már a legújabb MotoGP 19 videojátékon belül harcolhatnak egymás ellen, június 6-án indul a küzdelem Sony PlayStation 4, Xbox One, valamint Windows PC/Steam platformokon. A fődíj nem más, mint egy BMW M140i, ami az eSport hivatalos partnerének, a BMW-nek köszönhető. Az idei évben a második helyezett egy egészen elképesztő Yamaha YZF-R3-mal térhet haza, ami egy új, MotoGP által inspirált külsővel rendelkező, ultrakönnyű szupersport motor. A képzeletbeli dobogó alsó fokára fellépő játékos szintén hihetetlen nyereményekkel gazdagodik majd a MotoGP eSport partnerének, a Lenovónak hála.

Ahogy mindig, a játékosok most is Sony PlayStation 4-en, Xbox One-on és PC-n küzdhetnek egymással, ám idén hat online kihívással indul el a Bajnokság. Az online kihívásokból a top 72 játékos jut tovább a Pro Draftba (a profik válogatójába). A legjobb 12 a Global Seriesben folytatja, ahol egy MotoGP csapatot képviselve harcolnak az elsőség megszerzéséért.

Az első online megmérettetések június 19-e és 23-a között zajlanak, majd onnantól kezdve július végéig folyik az első hat támadásos kihívássorozat. A kihívásokat időfutamokban rendezik az egyik pályán egy MotoGP versenyzővel és motorral, platformonként és régiónként (Európa és a világ többi része) pedig az első két helyezett – összesen 72-en – kvalifikálja magát a Pro Draftba.

Augusztus 1-jétől 18-ig tart az online kihívások alapján a Pro Draftba jutó játékosok küzdelme. Ez az utolsó része az online versenynek, 72 játékos küzd meg régiónként azért, hogy egy legyen a 12 MotoGP eSport motorosai közül. Ahogy az online kihívások esetén, a Pro Draftban is időfutamok lesznek, ám ebben az esetben az első három kör alapján jut valaki tovább, vagy esik ki. Amint megvan a 12 versenyző, mindannyian választhatnak egy MotoGP csapatot, amelyet Global Seriesben fognak képviselni. A választás időeredményeknek megfelelően történik, tehát a leggyorsabb választ először.

Miután lezárultak a kiválasztások, kezdetét veszi a Global Series, ahol az akciók az online felületekről Lenovo Legion PC-ken zajló, szemtől szembeni csatákká alakulnak át. Az első eseményen a versenyzők Misanóban néznek farkasszemet egymással a MotoGP San Marinói nagydíja (Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini) során, ahol az első két futam a Mugello és az Aragon aszfaltcsíkokon zajlik. Az ezt következő verseny helyszíne egyelőre még ismeretlen, ám a szezonzáró, mint mindig, a a MotoGP valenciai nagydíján (Gran Premio Motul de la Comunitaton Valenciana) kerül megrendezésre a MotoGP zárófutamával egyidőben, és a Phillip Island-i valamint a jerezi pályát kell mesterien elsajátítani ahhoz, hogy valakinek a fejére kerüljön a korona. És ami még inkább megbolondítja a dolgokat, az a fináléért járó dupla pontozás!

  • Megosztom