Felpörgött a lízingpiac

Hosszú idő óta a legmagasabb első féléves értékkel gyarapodott a magyar lízingpiac, a növekedés üteme közel 14%-os. A CIB Lízing nemhogy követte, de megháromszorozta ezt a ritmust: első három negyedéves bővülése több mint 42%-kal meghaladja az előző évit. A növekedés motorjának elsősorban a mezőgazdasági gépek, kamionok és a flottafinanszírozás számít, komoly hajtóerő az MNB Növekedési Hitelprogramja, valamint a kis- és közepes vállalkozások beruházási kedve.

Terveit jelentősen felülmúló rekordteljesítménnyel zárta 2019 első három negyedévét a CIB Bank lízingfinanszírozással foglalkozó leányvállalata. Az év első kilenc hónapjának növekedési üteme meghaladja a teljes 2018. évit, a tavalyi év azonos időszakával összehasonlítva így több mint 42 százalék a bővülés.

A CIB Lízing piaci részesedése a legfrissebb adatok alapján közel 10 százalék, ha a kiutalt finanszírozási összeget vesszük alapul. A növekedésben komoly hajtóerőt jelent a CIB Lízing értékesítési tevékenységének intenzitása, valamint a kis- és közepes vállalkozások beruházási kedvének növekedése, amelyet a Magyar Nemzeti Bank NHP fix konstrukciója is ösztönöz.

A kisvállalkozásoknál jelentős az eszközfinanszírozási igény, ezt támasztja alá, hogy a CIB Lízing a kisvállalkozások körében közel 40 százalékos növekedést regisztrált. A közepes vállalkozásoknál és a nagyvállalatok körében is több mint 90 százalékos volt a bővülés.

„A CIB Lízing a magyar vállalkozók rugalmas és megbízható partnere, stabil hátteret biztosít minden beruházás finanszírozásához. Idén a mezőgazdasági eszközök finanszírozását több mint 70 százalékkal, a termelőeszközökét pedig közel 90 százalékkal tudtuk növelni. A kamionok és más járművek finanszírozása terén a bővülés meghaladta a 100 százalékot. Növekedésorientált stratégiánknak megfelelően célunk lízingpiaci pozícióink további erősítése, a kihelyezések jelentős növelése mind a lakossági, mind a vállalati ügyfélkörben” – mondta az eredmények kapcsán Fekete Csaba, a CIB Lízing vezérigazgatója.

  • Megosztom