Felpörgette a fejlesztéseket a UPC

Az első negyedév végére megközelítette a 2,2 milliót a UPC Magyarország által kiszolgált előfizetése száma, a társaság árbevétele pedig 6,6 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. A cég folytatta a hálózatfejlesztést is, a monori körzetben már több tízezer háztartásba vitték el a villámgyors netkapcsolatot, Budapest környékén pedig a DOCSIS 3.1 szabvány szerinti fejlesztéseket valósítottak meg.

A UPC Magyarországnál vásárolt előfizetések száma a mobil előfizetéseket is beleértve megközelítette a 2 193 800-at az első negyedév végére – derül ki a társaság közleményéből. A lakossági és üzleti vezetékes és mobil előfizetők száma túllépte a 872 200-et, amely közel 17 000-rel több mint 2018 első negyedévében. A mobil előfizetések száma átlépte a 115 800-at, amely közel 23,3%-os bővülés 2018 első negyedévéhez képest.

A monori körzetben indított nagyszabású hálózatkorszerűsítésnek köszönhetően már közel 42 000 háztartás számára épült ki a csatlakozási lehetőség a UPC szupergyors internet és TV szolgáltatásaihoz. A vállalat emellett jelentős beruházásokat valósított meg a hálózat DOCSIS 3.1-es szabvány szerinti fejlesztésére Budapest környékén, hogy tovább növelje hálózatának kapacitását, stabilitását és megbízhatóságát. A cég közlése szerint ezek a beruházások képesek kiszolgálni a növekvő adatvolumenre és még innovatívabb szolgáltatásokra vonatkozó igényeket, és pozitívan hatnak az ügyfélélményre és -elégedettségre.

A Szupergyors Internet Program (SZIP) keretében a UPC Magyarország a pályázaton elnyert 12 000-ből 8500 háztartásba már eljuttatta modern hálózatát. A kormányzati és saját forrásokból megvalósított hálózatfejlesztés 14 településen valósul meg a monori, a dabasi és a gyári járásokban.

“Meggyőződésünk, hogy a növekvő Giga-képes hálózati lefedettségünk alapozza meg a digitális társadalom és gazdaság alapjait. Jelentős hálózati beruházásaink pedig hozzájárulnak a javuló ügyfélélményhez. A monori körzetben – saját forrásból és a SZIP programból származó támogatással – történő fejlesztések túlnyomó részével elkészültünk, hogy itt is mindenki számára minél hamarabb elérhetővé tegyük a UPC szupergyors szélessávú hálózatát” – mondta el az első negyedéves eredmények kapcsán Robert Redeleanu, a UPC Magyarország és a UPC Lengyelország vezérigazgatója.

  • Megosztom