Felminősítették a Samsung prémium tévéit

A Samsung 2018-as prémium UHD és QLED televíziói HDR10+ minősítést kaptak, amely igazolja, hogy a készülékek nagy dinamikatartomány (High Dynamic Range, HDR) 10+ megjelenítésére képesek.

 

A HDR10+ technológia a dinamikus metaadatok felhasználásával jelenetről jelenetre optimalizálja a fényerő szintjét a HDR-képes televíziókon, így a Samsung televíziók fényesebb kiemeléseket, valamint mélyebb sötét színeket tudnak megjeleníteni a mélység és a valósághű képi világ érzékeltetése érdekében.

 

A Samsung számos céggel és szervezettel együttműködik, hogy a HDR10+ tartalmakat széles körben is elérhetővé tegye. A vállalat partnere, a Philips televíziók fejlesztését, gyártását és forgalmazását felügyelő TP Vision jövőre a teljes 4K TV portfóliójára is bevezeti a HDR10+ tanúsítványt. A V-Silicon (korábban Sigma Design) pedig egy HDR10+ demóval készül a 2018-as IFA kiállításra, amely a vállalat standján tekinthető meg.

 

A neves filmgyártó, a Warner Bros. stúdió saját HDR10+ tartalmai már az idei év során elérhetők lesznek akár otthonról is. A Samsung emellett a Twentieth Century Fox Film Corporationnel is együttműködésbe kezdett a HDR10+ tartalmak engedélyeztetési folyamatainak egységesítése érdekében. A közös munka célja, hogy a tartalmak megálmodói a lehető legtöbbet hozzák ki az új technológiából, lehetőséget teremtve a felhasználók számára, hogy a filmgyártók kreatív elképzeléseit és művészi megoldásait a lehető legkiválóbb minőségben tekintsék meg – írta az origo.hu.

  • Megosztom