Felfüggesztették a rádiófrekvencia értékesítési pályázatot

Bírósági eljárás miatt alaposan elhúzódhat az új országos rádiós frekvencia értékesítése, az ügyben a Class FM-et működtető Advenio Zrt. indított pert, melynek első tárgyalási napja december 21-én lesz. A pályázati eljárást csak a per lezárása után indíthatja meg a Médiatanács.

 

Érdekes fordulatot vett a Class FM, illetve tulajdonosa, az Advenio Zrt. által használt országos rádiófrekvencia sorsa. Mint ismert, az Advenio frekvenciahasználati jogosultsága 2016. november 19-én, hét év után lejár. 2016. augusztus 1-jén meghozott határozatában a Médiatanács önálló mérlegelési jogkörével élve a piaci és technológiai változásokat figyelembe véve úgy döntött, hogy az értékes frekvenciát versenyben tartja és új pályázatot ír ki egy kibővült vételkörzetű, további 200 ezer új hallgatót is megszólító rádiószolgáltatás nyújtására.

 

A hatóság augusztus 10. és 24. között tette közzé az adóhálózat főbb paramétereit; a pályázat tervezete szeptember 14-től nyilvános és bárki számára olvasható volt, október 5-én a társadalmi egyeztetés folyamatában bárki elmondhatta személyesen vagy október 10-ig írásban is jelezhette szakmai véleményét, meglátásait.

 

Az Advenio Zrt. a Médiatanács döntése ellen bírósági fellebbezést nyújtott be. A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság tegnapi végzése alapján a pályázati eljárást csak a per lezárultát követően indíthatja el a Médiatanács. Az ügy első tárgyalási napját 2016. december 21-ére tűzte ki a bíróság, ugyanakkor határozottan rögzítette, hogy a Class FM műsorsugárzását biztosító használati jogosultság ez év november 19-én lejár, és annak ideiglenes meghosszabbítására nem kötelezhető a Médiatanács – derül ki a testület közleményéből.

  • Megosztom