Felével nőtt a streaming használat

Az idei első negyedévben 57 százalékkal nőtt a streaming videók nézettségi ideje világszinten a Conviva „State of Streaming” jelentése szerint.

A látványos növekedés jelentős részben a koronavírus-járvány miatt következett be, azonban az egyes kontinenseken meglehetősen eltérő adatokat mértek a tanulmány készítői. A legnagyobb ugrást Európában tapasztalták, ahol az év első három hónapja 70 százalékos bővülést hozott a streaming videók nézésében. Az amerikai kontinensen 57, míg Ázsiában 30, Afrikában pedig 25 százalékos növekedés volt.

A videós tartalomfogyasztási szokások változása abban is megfigyelhető, hogy egyre nagyobb az igény szerinti videózás részesedése. Az első negyedévben az on-demand tartalmak nézettségi 79 százalékkal nőtt, és már a teljes videófogyasztás 72 százalékát adják a Conviva elemzése szerint.

A tanulmány szerint jelentős javulás következett be a streaming videók minőségében is. Valamennyi eszköztípust figyelembe véve a bufferelési idő 27 százalékkal csökkent, a képminőség negyedével javult az első három hónapban éves összevetésben és 14 százalékkal esett vissza a videóindítási hibák száma.

  • Megosztom