Fagyos kalandokra hív a Discovery

Josh Gates ezúttal a szibériai téllel fog viaskodni az Expedíció az ismeretlenbe valaha volt legmerészebb kalandokat tartogató vadonatúj évadában, amely szeptember 15-én, 21.00 órakor veszi kezdetét a Discovery Channel műsorán. Josh Gates egész karrierjét annak szentelte, hogy lerántsa a leplet a világ legérdekesebb rejtélyeiről. A kalandor most visszatér, és nekivág a Föld legtávolabbi pontjainak, hogy megfejtse a megoldatlan legendákat.

Joshnak össze kell gyűjtenie minden bátorságát a Holt-tengeri tekercsek megtalálásáért folytatott közel-keleti kalandokhoz, valamint ahhoz a dupla részes expedícióhoz, ami Szibéria hegyeiben várja a tél kellős közepén. A híres kalandor a már-már védjegyévé vált humorérzékét sem felejti otthon a szeptember 15-én kezdődő hatodik évadban.

Egy kis ízelítő az új évadból: Az új évadban korunkat meghaladó kutatókkal lép kapcsolatba, és olyan úttörő technológiákat vet be a műsorvezető, amelyekkel pontot tehet a történelem legnagyobb rejtélyeinek végére. A válaszok keresése közben bolygónk legextrémebb klímájú részeire téved, dacolva a szibériai tundrák fagypont alatti hőmérsékletével, hogy szánon ülve fejtse meg a hidegháború lezáratlan aktáit: köztük a kilenc hegymászó halálának tisztázatlan körülményeit a Halálhegyen. Ezt követően, pedig a Negev-sivatagba vezeti az útja, ahol leereszkedik az újonnan felfedezett barlangokba, és alagutakba, amelyek a Holt-tengeri tekercsek következő részleteit rejthetik. Ha mindez nem lenne elég, Josh Panama vizeibe csobban, hogy nyomába eredjen Sir Frances Drake elveszett vagyonának. Puerto Rico esőerdőiben pedig a bozótban találja magát, ahol túlmegy saját és a tudomány határain is, hogy magyarázatot találjon a Chupacabrat övező találgatások létjogosultságára. Vajon tényleg létezik?

Az Expedíció az ismeretlenbe hatodik évadában Josh először az előző évad történetéhez tér vissza, amikor ismét meglátogatja El Mirador elveszett városát, és visszamegy az időben az 1980-as évekig, hogy kirakja a puzzle hiányzó részeit “A titok” kapcsán. Josh jóvoltából a nézők minden vasárnap egy hatvan perces világkörüli sétára indulhatnak a világ legnagyobb rejtélyeinek megoldására.

  • Megosztom