Facebook: veszélyben az adataink

A Facebook adatkezelési tervei cseppet sem megnyugtatóak: külsős fejlesztőknek és weboldalaknak adná ki a felhasználók otthoni címét és mobilszámát.

A Facebook csendesen jelentette be új adatkezelési politikájának terveit, ám a felhasználói felháborodás nyomán a terveket három nappal a bejelentést követően felfüggesztették – írja a technet.hu. Ennek ellenére a jelek szerint a közösségi oldal nem vetette el annak a lehetőségét, hogy kiadja a felhasználók címét és telefonszámát külső cégek, fejlesztők, weboldalak számára.

 

A terv nem került le a napirendről, ezt két kongresszusi képviselő, Joe Barton és Edward Markey levelére adott válaszban erősítette meg a Facebook. A közösségi oldal előbb-utóbb ki fogja adni ezt a két bizalmas adatot – olvasható a technet.hu-n. Ez a törekvés jól tükrözi az alapító Mark Zuckerberg saját véleményét a személyes adatokról, aki már nem egyszer kijelentette, hogy az online világban nincs olyan, hogy „privát adat” és a felhasználóknak lazábban kéne kezelni személyes adataikat az online tevékenységek során. Ez az elképzelés épp az ellenkezője a biztonsági cégek és szakértők által gyakran hangoztatott tanácsoknak.

  • Megosztom