Fabricius Gábor filmtervét díjazták Karlovy Varyban

Fabricius Gábor Szex, Drót, Rock ’n Roll című filmtervét díjazták a Karlovy Vary filmfesztivál szakmai programján, a térség kiemelkedő filmterveit bemutató, Eastern Promises címmel megrendezett fórumon.

Fabricius első mozifilmterve a kora 80-as évek magyarországi punkzenei szcénájában játszódó dráma, az alkotók a forgatókönyvet január óta a Filmalap támogatásával fejlesztik. A Works in Development – Feature Launch címmel megrendezett, és a tegnap esti díjátadóval zárult fórumon a meghívott alkotók kilenc filmtervet mutattak be vezető nemzetközi szakembereknek és lehetséges koproducereknek. A kiválasztott projektek korábban a prágai székhelyű Midpoint filmterv fejlesztői programon vettek részt.

A szakmai zsűri a Legjobb vízió díjjal méltatta a magyar filmterv látványvilágának és atmoszférájának különlegességét. A 10 ezer euró értékű díj a Litvániában megrendezésre kerülő Art Department Masterclass programban való részvétel. Fabricius nemzetközi szakembergárdával közösen rendezőként, forgatókönyvíróként és producerként is fejleszti a Szex, Drót, Rock ’n Rol-t. A filmterv további producere Ferenczy Gábor, Muhi András és Havas Miklós.

Fabricius Gábor a londoni Central Saint Martins College of Art and Design MA-diplomása, 2010 óta a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) tanára, 2010-től rövidfilmjeivel rendszeresen szerepel nemzetközi filmfesztiválokon: Sintér című rövidfilmje a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF) mutatkozott be, Dialógus című menekültekről szóló rövidfilmje elnyerte a FICC (Fédération Internationale des Ciné-Clubs) zsűri Special Mention-díját, azóta Zürichben, Luxemburgban is vetítették, és meghívásokat kapott többek között Bostonba és Mumbaiba is.

  • Megosztom