Ezzel a technológiával pörögnek fel a cégek

Magyarországon és a régióban is egyre több vállalat hagyatkozik az új technológiákra, az EMEA régióban a vállalatok kétharmada üzleti stratégiai szintű változásokat hajtott végre az IoT eszközök eredményeire támaszkodva. A Vodafone IoT Barometer felmérés adatai szerint a jövőben még inkább támaszkodnak ezekre a megoldásokra a cégek, a megkérdezettek 77 százaléka szerint a teljes gazdaságra érezhetően pozitív hatással lesz az IoT elterjedése.

 

A vállalatok 67 százaléka szerint az IoT ma már kritikus fontosságú, amit jól bizonyít, hogy 82 százalékuk a felmérés idején több ilyen eszközt használt, mint a tavalyi év azonos időszakában – derül ki a Vodafone IoT Barometer felmérésből. A dolgok internetének térhódítását jól mutatja, hogy egy év alatt duplájára nőtt azon vállalkozások száma, amelyek 50 ezernél is több IoT eszközt használnak.

 

Az IoT-t alkalmazó vállalatok 71 százaléka vallotta, hogy rendelkezik megfelelő folyamatokkal az IoT biztonság megteremtéséhez. 74 százalékuk szerint 2022-re már nem az IoT megoldások, sokkal inkább ezek üzleti eredményekre gyakorolt hatása kerül előtérbe.

 

A felmérésben résztvevő EMEA régióban tevékenykedő vállalatok 39 százaléka tapasztalt bevétel növekedést az IoT eszközöknek köszönhetően. A cégvezetők 76 százaléka vallotta, hogy más iparágban tevékenykedő partnerekkel működik együtt az IoT megoldások kiépítésekor.

 

Az IDC Hungary által készített M2M Hungary kutatás szerint Magyarországon a gyártás, a pénzügyi szolgáltatások és a szállítmányozás területén jutnak leginkább szerephez az IoT eszközök. Az IDC kutatása alapján az összes M2M SIM kártya 37 százalékát 2016-ban a Vodafone biztosította. A kereskedelmi szegmensben ugyanez a szám 52%, flottamenedzsment esetében pedig 49%.


Tags: , ,

  • Megosztom