Ezzel az okosmobillal a nagyid is elbánik

A világszerte piacvezető senior telefongyártó cég, a Doro készülékei nyártól Magyarországon is elérhetőek. A svéd márka három kategóriában kínálja készülékeit: a Doro 8040 Android okostelefont, az elegáns, széthajtható Doro 2404-es telefont, valamint a Doro 1360 alapfunkciós készüléket. A kifejezetten nekik fejlesztett funkciókkal ezentúl az idősebbek is könnyebben tarthatják szeretteikkel a kapcsolatot.

A hazai piacon ismert okostelefonokkal ellentétben a Doro készülékeinek egyedisége, hogy a tervezők a dizájnt és a telefonok kiegészítő funkcióit kifejezetten a 65 év feletti korosztály igényeihez igazították: könnyű kezelhetőség, kristálytiszta hangminőség, valamint a beépített segítség gomb nyújt támogatást a hétköznapokban. A most érkező Doro telefonokhoz töltő dokkoló is jár, ami még könnyebbé teszi a töltést az idősebbek, a látássérültek és egyéb fogyatékkal élők számára.

„A mai telefonok nem alkalmazkodnak az idősek igényeihez. Nagyon sok olyan bonyolult funkciót tartalmaznak, amelyek nehezen kezelhetők.“ – mondta Francois Jacob, a Doro közép- és kelet-európai régiójának vezetője. “A Doro nem csak a termékei designját és funkcióit alakította át, hanem számos olyan szolgáltatást is kínál telefonjaiban, amelyek a mindennapi életet könnyítik meg, sőt, a kikapcsolódást is segítik.“

A Doro 8040 okostelefon rendelkezik minden olyan tulajdonsággal, mint bármely más fejlett okostelefon: kamera, Android alkalmazások és jó minőségű érintőképernyő. Ami megkülönbözteti az átlagos okostelefontól, hogy egy beépített, játékos útmutató navigálja végig a felhasználót a készülék beállításain és magyarázza el a használatot lépésről lépésre.

A szokásos, érintőképernyőbe ágyazott funkciógombok helyett a telefon jól tapintható fizikai gombokat kapott, ami a napi használat során sokkal kényelmesebb az idősebb emberek számára.

A Doro 8040 különlegessége még a telefonhoz kapcsolódó ún. My Doro Manager szolgáltatás, amely web-alapú hozzáférést biztosít a telefon használója, és/vagy rokonai számára. Így bárhonnan módosíthatók a telefon alap beállításai: visszaállítható például az elállított hangerősség, átállítható vele a csengőhang, új fotók tölthetők fel a készülékre, de segítséget nyújt az elveszett telefon megtalálásában is. A telefon tulajdonosának beleegyezésével további változtatásokat is eszközölhetnek a családtagok a szoftverbe épített TeamViewer alkalmazáson keresztül; például bővíthetik a telefonkönyvet, vagy éppen memóriát szabadíthatnak fel képek lementésével.

A Doro további két telefonnal is jelentkezik a hazai piacon: az alacsonyabb árfekvésű 1360 alapfunkciós és a Doro 2404 elegáns széthajtható készülékeivel könnyű hívást indítani és fogadni, valamint az üzenetküldés is egyszerű. Kiemelkedő hangminőség, egyszerű kezelhetőség és hosszú, akár 10 napos készenléti idő jellemzi a készülékeket.

A most belépő Doro készülékek beépített FM rádióval, kamerával és zseblámpával is rendelkeznek. A mobilok hallókészülékkel is kompatibilisek, valamint található rajtuk egy ún. SOS gomb, ami vészhelyzet esetén gyorshívásokra és üzenetküldésre is alkalmas.

„Magyarországon 750 000 nyugdíjas él egyedül. A Doro készülékeken elérhető asszisztens funkciók az ő életüket könnyíthetik meg és segíthetik családtagjaikkal, szeretteikkel a kapcsolattartást. Ez pedig biztonságérzetet ad mind a felhasználóknak, mind pedig környezetünknek. “ – mondta Stróblné Árpási Éva, a Doro magyarországi menedzsere.

Ár és elérhetőség

A Doro 8040 okostelefonja 79.990Ft-ért kapható, a My Doro Manager távelérést biztosító alkalmazás pedig ingyenesen letölthető bármely asztali gépre. A Doro 1360 alapkészülék 12.990 Ft, míg a Doro 2404 széthajtható mobil 14.990 Ft-ért elérhető. Az új készülékek már kaphatóak a Telekom, Euronics és Extreme Digital üzleteiben és online webáruházaiban is.

  • Megosztom