Ezt nyerte a legokosabb osztály

Tanévkezdéskor vette át a XIV. kerületi Jókai Mór Általános Iskola azt a több millió forint értékű Samsung SMART School felszerelést, amit az idén januárban megrendezett Okos Iskola Kupán nyert háromfős diákcsapatával. A versenyen internethasználatban, plakáttervezésben, videó készítésben, sakkfeladványok és fenntarthatósági problémák megoldásában egyaránt ők voltak a legjobbak.

 

A Samsung 2016-ban már a nyolcadik helyszínen szerel fel okoseszközeivel iskolai tantermet. A zuglói projekt azonban mégis különleges, hiszen a kupagyőztes csapat tudásával és rátermettségével szerezte meg iskolája számára az okostanteremhez szükséges felszereléseket. Az Okos Iskola Kupa döntőjét januárban rendezte meg a PontVelem Nonprofit Kft-vel és az Emberi Erőforrások Minisztériumával közösen a Samsung Electronics magyarországi leányvállalata. Ezzel is felhívja a figyelmet arra, hogy a minőségi oktatásban fontos szerep jut a digitális eszközöknek és tudásnak.

 

„A minőségi, digitális oktatásban is két nagyon fontos szereplő van: a gyerekek és a tanárok, az ő lelkesedésük és szorgalmuk teszi a Samsung technológiáját élővé. A jövőben is arra szeretnénk törekedni, hogy a hagyományos értékeket megőrizve, a gyerekek és tanárok kreatívan hasznosítsák az iskolában megszerzett képességeket és később, ha majd álmaik állására pályáznak, a digitális tudás az elsők közé emelje őket” – mondta Facskó István, Regional Executive, Samsung Electronics Europe.

 

A Samsung SMART School felszerelés okostáblából, ’Galaxy Tab A’ tabletekből és egyéb kiegészítőkből állnak. Mindezen eszközök mellett több blokkban, egy nyolcnapos képzést is biztosít a vállalat az iskola számára, hogy a tanárok könnyedén el tudják sajátítani az eszközök használatát, az applikációkkal, QR kódokkal való tanítás módszerét, valamint megismerkedjenek a Samsung tabletekre optimalizált óramenedzsment szoftverével, amelynek segítségével a pedagógusok az órát könnyedén kézben tudják tartani.

 

„Nagyon büszkék vagyunk tanulóinkra, hogy ilyen szép eredményt értek el az Okos Iskola Kupán, a nyereményként felajánlott Samsung SMART School okostantermet pedig minden korosztály számára hozzáférhetővé tesszük majd, hogy a lehető legtöbb tantárgyat már digitálisan tudják tanulni” – tette hozzá Hudu Mariann a XIV. Kerületi Jókai Mór Általános Iskola igazgatója.

 

A Samsung 2014-óta 4 osztálytermet alakított át a digitális oktatási helyszínné társadalmi szerepvállalási projekt keretében, ezekkel együtt összesen 23 SMART tanterem működik országszerte.

  • Megosztom