Ezt érdemes tudni a K&H-ról

A K&H Biztosító az idei első fél évben 1,3 milliárd forintos adózás utáni eredményt ért el, ami megfelel a tavalyi szintnek, mindez az élet és a nem-élet üzletágban elért stabil üzemi eredménynek és a szigorú költséggazdálkodásnak tudható be.

 

„2014 második negyedévében is kiemelkedő teljesítményt nyújtott a biztosítócég, ami hozzájárult ahhoz, hogy az első fél évben kedvezően alakult a cég eredménye. A rendszeres életbiztosítási díjbevétel jelentős növekedését várhatóan tovább erősíti majd a közelmúltban bevezetett új rendszeres díjas, részleges tőkevédelmet biztosító, innovatív, nyíltvégű alapokba fektető nyugdíjbiztosítási termék” – mondta Wim Guilliams, a K&H Biztosító vezérigazgatója..

 

A működési költségek az előző évhez képest 3,4 százalékkal csökkentek, és folytatódott a dinamikus növekedés a biztosítási termékek bankfióki és online értékesítése terén. A biztosító saját tőkéje 2014 első fél évének végén 11,3 milliárd forintot tett ki, mérlegfőösszege mintegy 120 milliárd forint volt.

 

A nem-élet üzletágban 10,2 milliárd forintos díjbevételt értek el, a 2014. január 1-jei szinthez képest a kgfb-állományukat 4,4 százalékkal növelték, a nem-élet ág jövedelmezősége összességében magas maradt. Az életbiztosítási üzletágban az életbiztosítási tartalék 79,6 milliárd forint volt, ami a múlt év végéhez képest 6 százalékos növekedés – írja az MTI.

  • Megosztom