Ezt keresték idén a magyarok

Az önkormányzati választások, a Csernobil-sorozat, iPhone 11 és csirkemell receptek – többek között ezek keltették fel igazán a magyar internetezők érdeklődését, legalábbis a Google most nyilvánosságra hozott, a keresési trendeket bemutató adatai alapján.

A világ legnépszerűbb keresőjét működtető cég által összeállított listák megmutatják, milyen témák és események ragadták meg az internetezők figyelmét. A top 10-es listák 74 ország legnépszerűbb témáit fedik le többek között a popkultúra, sport, zene, politika és hírek terén.

A Google idén is a legfelkapottabb keresések adataira (azon keresések, amelyek 2019-ben hosszabb időn keresztül kiugró forgalmat eredményeztek a 2018-as keresésekhez képest) összpontosított, ami még színesebb és érdekesebb listákat eredményezett.

A magyar abszolút lista élén a tavalyi évhez hasonlóan idén is egy politikai esemény áll: az önkormányzati választások. Ezt követi Andy Vajna és a Notre-Dame, a top 10-be pedig felkerült még többek között a berlini fal leomlása és az európai parlamenti választások is.

A sorozatok közül a Csernobil és a Drága örökösök voltak a legkeresettebbek, a könyvek között a Trónok harca és a Miután kerültek az élre. Sporteseményeknél a női kézilabda-világbajnokság és a Magyarország – Uruguay futballmeccs, a fesztiválok közül pedig a Strand és a Volt fesztiválok érdekelték leginkább a magyar internetezőket.

A receptek között tarolt a csirkemell, de arra is sokan kíváncsiak voltak, hogy mit lehet kezdeni a medvehagymával és hogyan kell jó tiramisut készíteni. A mobiltelefonok között az iPhone 11 volt az igazán trendi a keresésekben, de a Huawei P30 és a Samsung Galaxy S10 is felkeltette a magyarok érdeklődését.

Ha szeretne még jobban elmerülni a legtrendibb keresésekben, akkor kattintson ide.

  • Megosztom