Ezekkel a programokkal készül a BKV

A BKV Zrt. több programmal is várja az érdeklődőket a hétvégén, a kulturális örökség napjain: ingyenesen látogatható a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum és a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum, míg vasárnap nyílt napot tartanak a budafoki kocsiszínben, és ezen a napon rendezik a kamaraerdei villamos napot is – közölte a közlekedési társaság pénteken az MTI-vel.

A budafoki villamos kocsiszínben vasárnap 10 és 16 óra között a Városi Tömegközlekedés-történeti Egyesület közreműködésével tartandó – regisztrációhoz kötött – építészeti körbevezetésen megismerhetik az érdeklődők a telephely különleges ipari műemlékeinek rövid történetét, továbbá színes, egész napos, ingyenes családi- és szakmai programokkal várják a látogatókat.

A kreatív műhelyben makett készítésre lesz lehetőségük az idősebbeknek, a fiatalabbak pedig kipróbálhatják, milyen tájékozódni a BKV vonalhálózati térképén kismotorral. Megpróbálják a világ leghosszabb rajzolt papírvillamosát elkészíteni. A Magyar LEGO-Vasút Klub és a Széchenyi Vasútmodellező Klub terepasztala és egy minimozi is várja az érdeklődőket, ahol az épület történetéről tekinthető meg egy pár perces előadás.
Az összegzés szerint a budafoki kocsiszínbe látogatók számos érdekes járművekkel találkozhatnak: bemutatják a Combinót, emellett Tátra, Ganz csuklós, hóseprő és nosztalgia ikerkocsi szerelvényeket, valamint a MIXA HÉV-et. Utóbbi első példánya a budafoki kocsiszínben készült.

A kamaraerdei telephelyre 10 és 16 óra között látogatók Tátra, T5C5K, TW6000, Ganz csuklós, PVG (közismertebb nevén hajtány) kocsikkal ismerkedhetnek meg.

A BKV Zrt. közleménye kiemeli, hogy a helyszínekre nosztalgia villamosok közlekednek, amelyek nosztalgia díjszabással vehetők igénybe. Újbuda-központ és Kamaraerdő között, a budafoki kocsiszínt is érintve menetrend szerint közlekednek a nosztalgia járművek (18, 41, 47, 48-as villamos megállója): a favázas 1074-es, az acélvázas 2624-es, a Debrecenből érkezett FVV csuklós és az UV típus is, amely 2007-ig meghatározó járműve volt a budafoki kocsiszínnek. A nosztalgia villamosok Újbuda-központtól 9.53-tól 15.53-ig, Kamaraerdőből 10.31-től 16.11-ig húsz percenként indulnak.

A két vasárnapi program mellett egész hétvégén ingyenesen látogatható a napokban újra nyitott Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum és a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum.

  • Megosztom