Ezek a legkedveltebb nyaralóhelyek

Érdekes tendenciák figyelhetők meg utazási szokásainkkal kapcsolatban. Ami nem változott, hogy nyáron szeretünk utazni, és az akciós utakat keressük, ugyanakkor kis hangsúlyeltolódások mutatkoznak az utazási típusok és a kedvelt célpontok körében.

A Balla Utazás kérdőíves felmérést végzett meglévő ügyfelei között. A cél az volt, hogy jobban megismerjék az igényeket, hogy így a legjobb, személyre szabott ajánlatokat tudják számukra összeállítani. Ennek eredményeként azonban sok olyan érdekesség is kiderült az emberek utazási szokásairól, az utazási trendek változásairól.

Arra a kérdésre, hogy Milyen típusú utazások érdeklik? az ügyfelek közel 30 százaléka az üdülést jelölte meg. Ez annak fényében nem különösebben meglepő, hogy az átlag magyar ember a vízparti, klasszikus üdülést részesíti előnyben nyaranta. Ugyanakkor, az már érdekesebb volt, hogy a városlátogatások aránya elérte a 20 százalékot, míg a körutazások iránt érdeklődők aránya 10 százalék felett alakult, ami az erősödő aktív turizmus felé mutat.

A belföldi utazást választók szintén közel 20 százalékos arányt értek el a felmérésben, ami csak megerősíti azon eddigi tapasztalatokat, hogy évek óta erősödik a belföldi turizmus vonzereje.

A hajóutak és az egzotikus utazások aránya csaknem megegyezik: 7-7 százalék körül alakult a vizsgálatban. A hajóutak és a sportutazást iránt egyre nagyobb az igény

A Mikor szokott utazni? kérdés kapcsán kiderült, hogy a magyarok számára továbbra is egyértelműen a nyár a favorit: 35 százalékkal vezet, majd követi az ősz 18, illetve a tavasz 14 százalékkal.

A vizsgálatbóé az is kiderül, hogy markáns részarányt képviselnek az időpontfüggetlen, akcióvezérelt utazások (11 százalékot értek el). Ez talán nem is meglepő, hiszen az iparágban tevékenykedők számára már eddig is ismert volt, hogy a magyar utazók jó része rendkívül árérzékeny, ebből adódóan döntéseiknél az ár áll az első helyen.

Az eredményekből egyértelműen kiderült az is, hogy a korábban kedvelt, de mára terrorveszély miatt kockázatossá váló országok, mint Törökország és Egyiptom népszerűsége visszaesett. Ugyanakkor határozott erősödést látnak Horvátország, Olaszország, Bulgária és nem utolsósorban a belföldi utazások esetében. Az idén nemcsak a nemzetközi hatások, hanem a labdarúgó-Európa-bajnokság és az olimpia is erősen befolyásolja az utazási hajlandóságot – írta a penzcentrum.hu.

  • Megosztom