Ezek az appok uralták a mobilokat

Az elmúlt évtized négy legtöbbször letöltött mobilalkalmazását a Facebook tudhatja magáénak, a legtöbb bevételt hozó appok rangsorában viszont streaming és randizós program vezet.

Az év végéhez közeledve a mobilalkalmazások statisztikáival foglalkozó App Annie nyilvánosságra hozta a 2010-es évtized legnépszerűbb appjainak listáját. Nem meglepő módon a legtöbbször letöltött mobilos program a Facebook alkalmazása, de a második, harmadik és negyedik helyen is a világ legnépszerűbb közösségi oldalához köthető szoftverek szerepelnek, sorban a Facebook Messenger, a WhatsApp Messenger és az Instagram.

A tinik körében napjainkban elképesztően népszerű TikTok már a hetedik a 2010-2019 közötti időszakot elemző rangsorban. A listán egyébként elképesztő fölényben vannak a közösségi felületek, a 10 legtöbbször letöltött applikáció közül 8 tartozik ebbe a kategóriába.

Egészen más a helyzet, ha azt vizsgáljuk, hogy melyik alkalmazás hozta a legtöbb bevételt. Ebben a jelenleg legnépszerűbb streaming szolgáltatás, a Netflix vezet a Tinder randi-app és a Pandora Music előtt.

Az App Annie külön kimutatást készített a legnépszerűbb mobilos játékokról is. Ezt a rangsort 2010-2019-ben a Subway Surfer vezeti a Candy Crush Saga és a Temple Run 2 előtt. Bevétel szempontjából ugyanakkor a Clash of Clans teljesített a legjobban a játékok között, a Monster Strike-ot és a Candy Crush Saga-t megelőzve.

A teljes lista itt érhető el.

  • Megosztom