Ezek a termékek pörögnek az új tévéreklámokban

Továbbra is élelmiszereket és gyógyhatású szereket reklámoznak leginkább – derül ki a által Médiatanács jóváhagyott, 2020 első félévére vonatkozó tanulmányból.

Elfogadta a Médiatanács a televíziókban az idei első félévben közzétett új reklámszpotokról szóló tanulmányt. A hatóság hetvenhat televízió műsorkínálatát vizsgálta, ahol 2322-féle új hirdetést közel 3,06 millió alkalommal ismételtek.

Az újonnan közzétett reklámok a teljes reklámmennyiségnek több mint a felét – 51,9 százalékát – tették ki, amely szinte megegyezik a tavalyi időszak 52,2 százalékával. A legtöbb új reklámot továbbra is az általános szórakoztató csatornákon – ilyen többek között a Viasat 3, a Cool TV, a Comedy Central vagy az AXN – láthatták a nézők. Az új kampányokban a piaci szektorok közül a kereskedelem vezetett 39,3 százalékkal – amely részesedés 5,6 százalékkal magasabb, mint tavaly –, ezen belül a reklámok harmada élelmiszereket népszerűsített. A szektorok közül a második helyre kerültek a gyógyhatású készítmények 12,1 százalékkal, újból megelőzve a szabadidőszektort, amely tavalyhoz képest is esett (8,4 százalékról 5,9 százalékra). A hangsúlyozottan hazai származású terméket, szolgáltatást népszerűsítő reklámszpotok aránya bár továbbra is rendkívül alacsony, a tavalyi azonos időszakhoz képest jelentősen emelkedett (3,4-ről 4,9 százalékra).

  • Megosztom