Ezek a legjobb bankok

Az OTP Bank lett a Mastercard – év bankja 2019 verseny fődíjasa, az Év bankára elismerést pedig Tóth Balázs, az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatója kapta. A november 13-i díjátadón idén először a prémium banki szolgáltatásokért a GRÁNIT Bank vehette át az első díjat.

A Mastercard – év bankja versenyben 10 kategóriában indulhattak a Magyarországon lakossági szolgáltatást nyújtó kereskedelmi bankok. A hangsúly minden évben a lakossági szolgáltatásokon van, ezen belül is az ügyfélbarát, innovatív megoldások elismerése a fő cél.

Összesen 75 pályázat érkezett 14 pénzintézettől, melyeket egy előre meghatározott szempontrendszer alapján 9 különálló szakzsűri összesen 66 szakértője értékelt.

Az év bankja elismerést a tavalyi év után idén is az OTP Bank vehette át. A fődíj pontozásakor a zsűri figyelembe vette a többi kategóriákban nyújtott teljesítményt is, így a legrangosabb cím nem csupán az üzleti eredményt tükrözi, hanem átfogó képet ad a hazai bankszektor legjobbjairól. Az OTP Bank kapta az első helyezettnek járó oklevelet Az év mobil- és online-banki eszköze kategóriában is. 2019-ben tovább bővült az OTP SmartBank alkalmazásán keresztül elérhető szolgáltatások köre. Májustól Magyarországon elsőként az OTP SmartBank-ban érhető el az ApplePay szolgáltatás. Augusztustól pedig számlafizetést leegyszerűsítő, SmartBank-on keresztüli QR-kódos postai csekkbefizetésre is van lehetőség. Az internetbanki alkalmazás használatával több mint 1,4 millió ügyfél intézi rendszeresen bankügyeit, és ez a csatorna adja a személyi kölcsön-szerződések közel 10%-át. Az OTP SmartBank továbbra is hazánk legnépszerűbb mobilbanki alkalmazása, közel 700 ezer felhasználóval és nemzetközileg is magas alkalmazás-áruházi értékeléssel.

Eölyüs Endre, a Mastercard Europe Magyarországi igazgatója a verseny kapcsán elmondta: „A Mastercard – év bankja programmal idén a hétköznapi ember által igénybe vett szolgáltatásokon túl, a prémium ügyfelek kiszolgálására is szerettük volna figyelmet fordítani. Az év prémium banki szolgáltatása kategóriájában 8 bank pályázott – legnagyobb örömünkre. Tehát van létjogosultsága a díjnak. Arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen többletszolgáltatásokat, valamint exkluzív kedvezményeket és élményeket kínálnak kiemelt ügyfeleiknek a pénzintézetek. Ugyanis ma már nem feltétlen elég egy jó termék ahhoz, hogy a vásárló elégedett legyen, mindenképp kell az a bizonyos plusz. Szerencsés például, ha egy problémára úgy kínálunk megoldást, hogy az ügyfél még nem is realizálta bárminek a hiányát.”

Az idei teljes rangsor:

Mastercard – Az év bankja

1. OTP Bank

2. GRÁNIT Bank

3. ERSTE Bank

Mastercard – Az év lakossági számlacsomagja

1. SOPRON BANK

2. GRÁNIT Bank

3. CIB Bank

Mastercard – Az év lakossági megtakarítási terméke

1. Erste Bank

2. MagNet Bank

3. OTP Bank

Mastercard – Az év lakossági hitelterméke

1. K&H Bank

2. UniCredit Bank

3. GRÁNIT Bank

Mastercard – Az év leginnovatívabb bankja

1. GRÁNIT Bank

2. OTP Bank

3. K&H Bank

Mastercard – Az év lakossági mobil- és online-banki eszköze

1. OTP Bank

2. MagNet Bank

3. Erste Bank

Mastercard – Az év társadalmilag felelős bankja

1. Budapest Bank

2. OTP Bank

3. Erste Bank

Mastercard – Az év fenntartható bankja

1. MagNet Bank

2. GRÁNIT Bank

3. K&H Bank

Mastercard – Az év prémium banki szolgáltatása

1. GRÁNIT Bank

2. OTP Bank

3. Budapest Bank

Mastercard – Az év bankára

Tóth Balázs (UniCredit Bank)

A kategóriák győztesei egy éven át használhatják a „Mastercard – év bankja 2019” emblémát és megnevezést.

  • Megosztom