Ezek a legélhetőbb városok

Az összeállítás szerint 2018-ban München a világ legélhetőbb városa, második Tokió, míg harmadik Bécs. A listára 25 város fért fel, Budapest nincs köztük.

 

Az amerikai Forbes közölte azt a listát, amelyet a Monocle című városi életstílus-magazin állított össze. Az életminőséget vették alapul, azt, hogy mennyire hatékonyak a közszolgáltatások, mennyire egyeztethető össze a munka és a pihenés a kisebb, illetve a nagyobb városokban.

Münchenről azt írják, hogy a tömegközlekedése kényelmes és tiszta, a közbiztonsága jó, repülőteréről több mint 200 másik nagyváros érhető el. A város 18 egyetemére a világ minden részéből érkeznek diákok. A lap kiemeli, hogy sokakat vonz a túrázási, kerékpározási, vitorlázási, síelési lehetőség.

München gazdaságát tekintve is tündököl: irigylésre méltó az alacsony munkanélküliség, az itt dolgozók az autóiparban, a biotechnológiában és a mérnöki iparágakban teljesítenek különösen jól. A cikkből az is kiderül, hogy az ingatlanok itt a legdrágábbak Németországban, igaz, a New York-i vagy a hongkongi árakat még nem érik el.

A lista első 20 helyezettje között négy német nagyváros található. Felkerült még Berlin, Hamburg és Düsseldorf is. Ott van a legjobbak között Koppenhága, Amszterdam, Oslo, Helsinki és Stockholm is – írta a hvg.hu.

  • Megosztom