Ez vár ránk az ünnepi hétvégén

Lesz látványos tűzijáték, a gasztronómia szerelmesei a Magyar Ízek Utcájában kóstolhatnak finomságokat, a budai Várban pedig a Mesterségek Ünnepén több mint 800 kézműves mester várja az érdeklődőket. Idén újra lesz légi- és víziparádé.

 

Az ünnepi események már augusztus 19-én elkezdődnek, szombaton ugyanis megnyílik a Magyar Ízek Utcája, amely a Várkert Bazártól egészen a Szilágyi Dezső térig várja a gasztronómia iránt érdeklődőket. Mivel 2017 júliusától egy éven keresztül Magyarország a Visegrádi Együttműködés elnöke, a Magyar Ízek Utcája idén vendégül látja a V4 társországok nemzeteinek gasztronómiáját is. A cseh, lengyel és szlovák konyha jellegzetességei mellett itt lehet majd először megkóstolni Magyarország Tortáját, Magyarország Cukormentes Tortáját, valamint a Szent István napi kenyeret is – írja közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

 

A budai Várban pedig már tart a Mesterségek Ünnepe, ahol több mint 800 kézműves termékeiből lehet válogatni. Az idei díszvendég Mongólia.

 

A Clark Ádám téren felállított nagyszínpadon egész hétvégén könnyűzenei programok várják az érdeklődőket. A közönség szórakoztatásáról többek között Tóth Gabi, Szabó Balázs Bandája, a Supernem, a Tátrai Band, Ferenczi Györgyi & Rackajam gondoskodik majd.

 

Idén újra lesz látványos légi- és víziparádé a Duna-parton a Magyar Honvédség és a Magyar Országos Hajózási Szövetség közreműködésével. A parádé 10 órakor katonai repülési programmal kezdődik: Gripen, Zlin Z-242, MI-8, és MI-17 típusú gépek tartanak látványos bemutatót, a műsor műrepülő programmal és helikopter bemutatóval folytatódik. 24 fő ejtőernyős lélegzetelállító, nagy teljesítményű füstölők és a nemzeti lobogó felhasználásával színesített produkciója zárja majd a program légi részét. A légi parádé kezdetével egy időben motorcsónak indul el a Dunán olimpiai bajnokainkkal és FINA érmeseinkkel a fedélzetükön.

 

10 órától 16 óráig ingyenesen lesz látogatható az Országház, ahol az érdeklődők megtekinthetik a Szent Koronát, a Díszlépcsőházat, a Kupolacsarnokot.

 

Az ünnepi tűzijáték a hagyományokhoz híven 21 órakor kezdődik; az eddiginél látványosabb programot láthat majd a közönség. 25.000 látványeffektet láthatnak a nézők, ami 30 százalékkal több, mint tavaly. Az élményhez a Petőfi Rádióval együttműködésben népszerű oratórikus és szimfonikus zeneművek járulnak hozzá. Idén új helyszínről, az Országház előtti Duna szakaszról, a Margit híd és Lánchíd között három uszályról, valamint a Lánchídról lövik ki a tűzijáték rakétáit. A műsort a Duna mindkét partján, a Margit híd és Lánchíd közötti rakpartokról lehet majd élvezni leginkább, de megfelelő szórakozást biztosíthat minden olyan hely, ahonnan az Országház is jól látható.


  • Megosztom