Ez vár a Vidám Parkra

Az állatkert megőrzi a Vidám Park klasszikus, védendő értéket képviselő játékait, és szándékában áll üzemeltetni is azokat a közönség számára kedves játékokat, amelyek még az egykori Angolparkból, illetve Vurstliból kerültek az intézményhez.

 

A Budapesti Vidám Park Zrt. szeptember 30-án szünteti be tevékenységét. Az állatkert és a Vidám Park már csaknem egy éve egyeztet az átadás és átvétel részleteiről. Az állatkert október 1-jén tájékoztatja a nyilvánosságot arról a koncepcióról, amelyet az új terület hasznosítására dolgozott ki – írja az MTI.

 

A Fővárosi Közgyűlés határozatának megfelelően az Állatkert gondoskodik a Vidám Park klasszikus, védendő értéket képviselő játékainak – köztük a hullámvasút, a körhinta és a barlangvasút – megőrzéséről. Szándékában áll azokat a közönség számára kedves játékokat lehetőség szerint üzemeltetni is, amelyek még az egykori Angolparkból, illetve Vurstliból kerültek az 1950-ben megnyílt Vidám Parkhoz.

 

A fejlesztésekről egyelőre annyit árultak el, hogy a következő szezonban az állatkerti jellegű látnivalók mellett a vidámparki területen olyan viszonylag szelídebb, csendesebb játékok is lesznek, amelyek kifejezetten a kisgyerekes családok igényeit szolgálják – derül ki az MTI beszámolójából.

  • Megosztom