Európa megelőzte Észak-Amerikát

Bár számos területen még nem érte utol Észak-Amerikát az öreg kontinens, a Facebook felhasználók számában sikerült megelőzni a közösségi oldal szülőföldjét. Itthon már átlépte a 3,5 millió a site használóinak száma.

Június elején Európából már 205 millió felhasználója volt a site-nak, míg Észak-Amerikából „csak” 203 millió. A Socialbakers adatai szerint az előzésben az is szerepet játszott, hogy az elmúlt hónapokban Észak-Amerikában megtorpant a Facebook felhasználók számának emelkedése, sőt az utóbbi néhány hétben csökkenés volt megfigyelhető. Igaz, Európában sem bővült túl dinamikusan a létszámuk, de ez is elég volt az előzéshez.

 

Persze könnyen előfordulhat, hogy a közeljövőben újabb trónfosztás következik be a legnépesebb Facebook-kontinens versenyben, és nem feltétlenül Észak-Amerika lehet az újabb első. Ázsiában ugyanis sokkal gyorsabban bővül a közösségi oldal felhasználóinak száma, mint a két másik kontinensen.

 

Az országok rangsorában őrzi vezető helyét az Egyesült Államok, több mint 150 millióan használják az országból a közösségi oldalt. A második helyen Indonézia van 38 milliós facebook-táborral, míg a harmadik Egyesült Királyságban közel 30 millióan kattantak rá az oldalra.

 

Magyarországon a SocialTimes.hu adatai szerint már több mint 3,5 millió felhasználója van a Facebooknak. Május vége felé és június elején különösen megugrott a közösségi oldal hazai használóinak száma, hiszen a múlt hónap közepe táján még csak 3,25 millióan voltak.

  • Megosztom