Erre készül az RTL Klub

X-Faktorral és Kicsi óriásokkal veszi fel a versenyt ősszel az RTL Klub, a csatorna Híradójának hangneme pedig nem változik azt követően sem, hogy a kormány engedélyezte a két vezető kereskedelmi tévének, hogy terjesztési díjat szedjenek a kábelszolgáltatóktól – nyilatkozta a Népszabadságnak Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese, programigazgatója.

 

A médiatörvény alapján a kormány dolga volt ezt a kormányrendeletet megalkotni, ami másfél évet vártunk – mondta el Kolosi Péter a Népszabadságnak. Az RTL vezérigazgató-helyettese hozzátette, hogy azért üdvözölték a döntést, mert ez egy nagyon jó hír az egész médiapiacnak. A régi gazdálkodási modell – mely szerint a nagy csatornák kizárólag reklámbevételekből élnek – ugyanis tarthatatlan. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a Híradó hangneme nem változik a jövőben sem.

 

Arról Kolosi Péter nem beszélt, hogy mennyit kérnek majd a kábelszolgáltatóktól, azt jelezte, hogy még tárgyalniuk kell a terjesztőkkel. A Népszabadságnak nyilatkozva az RTL programigazgatója az őszi tervek kapcsán elmondta, hogy visszajön az X-Faktor az RTL Klubra és lesz Kicsi Óriások is, a ValóVilág powered by Big Brother pedig az RTLII-n kerül adásba, és idén az a produkció is elstartol.

  • Megosztom