Erre készül az OTP?

Az idei év legnagyobb feladata az OTP horvátországi leányvállalata számára a januárban megvásárolt Banco Popolare integrálása lesz, miközben keresi a megfelelő alkalmat és a kedvező feltételeket a következő akvizícióra – nyilatkozta Békeffy Balázs, a pénzintézet horvátországi vezetője a Vecernji list szerdai számában.

 

Megjegyezte, hogy mióta az OTP a Nova Banka megvásárlásával belépett a horvát pénzpiacra a Banco Popolare volt az első akvizíciója – derül ki az MTI tudósításából. Békeffy Balázsnak nincs információja arról, hogy az OTP esetleg meg kívánná venni a Privredna Banka Zagrebot, amely az olasz Intesa csoport tagja.

 

Az OTP Horvátországban leginkább a lakossági ügyfelekre, illetve a kis-és középvállalkozásokra fókuszál. Az akvizíció befejezése után a lakossági ügyfelek tekintetében a középmezőnyben fog elhelyezkedni, így méreténél fogva nem foglalkozik nagy projektekkel.

 

„Sok bank csökkenti aktivitását Horvátországban, mások a tőkéjüket a török vagy az orosz piacon próbálják kamatoztatni, ám az OTP elkötelezett a horvát piac iránt” – mondta Békeffy Balázs, hozzátéve: továbbra is keresik a megfelelő alkalmat és a kedvező feltételeket a következő bankvásárlásra Horvátországban.

  • Megosztom