Erre készül a BMW

A BMW Group a világ egyik legrangosabb kortárs művészeti programsorozataként számon tartott Frieze művészeti kiállítás tizenharmadik felvonásának hivatalos partnere. A 2015. október 14-17. között megrendezett programsorozat részeként a bajor gyártó a művészeti expó VIP vendégeit ezúttal a vadonatúj zászlóshajója ihlette „BMW 7-es sorozat Lounge” elnevezésű komfortszobában fogadja, amely egyúttal a kiállítás exkluzív tárlatvezetésének kiindulópontja is. A vadonatúj BMW 7-es sorozat mellett a szerdától szombatig tartó show részeként a bajor gyártó a BMW Art Cars kollekció Andy Warhol és César Manrique által (1979-ben, illetve 1990-ben) készített négykerekűit is kiállítja a London belvárosában elterülő Regent’s Parkban.

 

A különleges művészeti kiállítás vendégei a BMW lounge-ban a Frieze Sounds elnevezésű exkluzív hangkiállítás tételeit is felfedezhetik, miközben az alkotások online a www.friezeprojectsny.org weboldalon is meghallgathatók. A három egyedülálló hanginstallációt ezúttal Alicja Kwade, Xaviera Simmons és Sergei Tcherepnin komponálták, a Frieze Sounds kurátora pedig immáron sorozatban negyedik esztendeje Cecilia Alemani. A négy nap során a Frieze London és a Frieze Masters VIP vendégei a vadonatúj BMW 7-es sorozat luxuslimuzinjaiban ülve is átélhetik a rendkívüli hanginstallációk különleges élményét.

 

A bajor gyártó a David Roberts Művészeti Alapítvány privát galériáján „BMW Art Guide” néven exkluzív teadélutánokat is szervez, amely elsőként mutatja be az érdeklődőknek a kortárs művészet nemzetközi magángyűjteményeit.

 

A BMW és a Soho House közötti együttműködés részeként a bajor gyártó a Frieze London művészeti kiállítás keretében egy „BMW Art Talk” művészeti beszélgetést is megvalósított: Christian Jankowski művész és a londoni Királyi Művészeti Akadémia programművészeti igazgatója, Tim Marlow élő vitaindító beszélgetést tart a Shoreditch House rendezvénytermében. A Soho House Group szállodalánc kizárólagos autóipari partnereként a BMW i divízió innovatív BMW i3 modellekkel áll a Soho House vendéglátó egységeiben megszálló vendégek rendelkezésére, akik így maximálisan a kortárs művészetekre, az innovációkra és a dizájnra összpontosító programsorozatra koncentrálhatnak.

 

A BMW Group 2004 óta a Frieze London művészeti kiállítás hivatalos partnere, amely együttműködés 2012-ben az Old Masters tárlatot is magába foglaló Frieze Masters támogatásával egészült ki. A Frieze Masters idén október 18-ig várja a látogatókat.

 

A BMW immáron több mint egy évtizede a világ leghíresebb nemzetközi művészeti kiállításainak aktív partnere, olyan tárlatokkal ápolva hosszú távú együttműködést, mint az Art Basel, az Art Basel Miami Beach, az Art Basel Hong Kong, a Frieze London művészeti kiállítás és a Frieze Masters London, a Frieze New York, a párizsi és a Los Angeles-i Paris Photo, a TEFAF Maastricht, a Berlini Kortárs Művészetek Galériája és a Berlin Gallery Weekend.

 

 

A BMW kultúra iránti elkötelezettségéről

 

A BMW Group kulturális együttműködései immáron több mint negyven esztendőre tekintenek vissza, a vállalatcsoport jelenleg száznál is több ilyen viszonyt ápol világszerte. A hosszú távú elkötelezettségek középpontjában a modern és kortárs művészetek, a jazz és a klasszikus zene, valamint az építészet és a dizájn állnak. 1972-ben Gerhard Richter három nagyszabású festményét kifejezetten a BMW Group müncheni székházának előcsarnokába készítette el. Azóta Andy Warholtól kezdve, Roy Lichtenstein-en, Olafur Eliasson-on, Jeff Koons-on és Zubin Metha-n keresztül egészen Daniel Barenboim-ig és Anna Netrebko-ig számos művész dolgozott együtt a BMW-vel. A vállalatcsoport ezen felül központi épületeinek és üzemeinek megtervezésére olyan neves építészeket is alkalmazott, mint Karl Schwanzer, Zaha Hadid és Coop Himmelb(l)au. A Solomon R. Guggenheim Alapítvány, a Guggenheim Múzeum, valamint a BMW Group világméretű együttműködésének eredménye, a BMW Guggenheim Laboratórium 2011-ben ünnepelte világpremierjét New Yorkban. A vállalatcsoport teljeskörű alkotói szabadságot biztosít minden olyan kulturális tevékenység során, amelyben részt vesz – ez éppen olyan létfontosságú az úttörő művészeti munkák megalkotása szempontjából, mint a sikeres üzleti élet főbb innovációi terén.

  • Megosztom