Erre voltak kíváncsiak idén a magyarok

Labdraúgó-világbajnokság, a választások és a Queen mellett a rizskoch a legtrendibb kifejezések között a Google által összeállított lista szerint. Az év keresési trendjeit tizennyolcadik alkalommal hozta nyilvánosságra a cég, és a listákból az is kiderült, hogy a tévés műsorok közül a Való Világ és a Korhatáros szerelem volt a keresők kedvence.

A Google minden év végén nyilvánosságra hozza, melyek voltak keresőjében világszerte legfelkapottabb témák, vagyis, hogy a korábbi évhez képest mely keresőszavak ugrottak meg a leginkább, korrajzot adva így az adott évről. A ‘Year in Search’ oldalon a magyar és globális listák mellett további 74 ország idei eredményei is megtekinthetők, ahol utána nézhetünk egyes szavaknak és szűrhetünk évenként is. A globális trendek alapján a Google minden évben – így 2018-ban is – publikálja a keresőszavakból alkotott YouTube videót.

A magyarországi abszolút lista élén nem meglepő módon az országgyűlési választásokra és a labdarúgó-világbajnokságra utaló keresőszavak szerepelnek, de a listán található még Meghan Markle és a holdfogyatkozás is. Tévéműsorok körében a Való Világ és a Korhatáros szerelem jár az élen, receptek között pedig a frankfurti leves és a rizskoch elkészítési módjára kerestek rá a legtöbben az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

Mozifilmek között pedig a Venom című film, a Mamma Mia 2. és a Bohém rapszódia vezetik a sort. Sportesemények közül a már említett világbajnokság mellett kiderült, hogy a téli olimpia és az Australian Open tenisztorna is érdekelte a magyar internetezőket. A fesztiválok köztük a Campus, a Volt és a Strand kerültek a fókuszba.

A tévéműsorok között a két éllovast a nézettségi versenyt az elmúlt hetekben uraló X-Faktor követi, míg a Nyerő Páros a negyedik. Feltűnően jól teljesítenek a keresésekben a hazai gyártású sorozatok, a Viasat3-on futó 200 első randi az ötödik, az Aranyélet a hatodik, míg a Mi kis falunk a hetedik legnépszerűbb keresési célpont volt idén a magyarok körében.

  • Megosztom