Erre készül a Telenor új tulajdonosa

Közepes nagyságú európai mobilszolgáltatóvá válna a Telenor közép-európai érdekeltségeit, köztük a Telenor Magyarországot is megvásárló PPF Csoport. Ma jelentették be, hogy a társaság 2,9 milliárd euróért viszi a norvég vállalat régiós cégeit.

A PPF-csoport terveiről Ladislav Bartonícek, a vállalat távközlésért felelős vezetője beszélt szerdán, Prágában jelezve, hogy a négy új országban való megjelenés segíti a mobilpiaci törekvéseiket. A Petr Kellner cseh vállalkozó többségi tulajdonában lévő PPF Group bankokba, biztosítókba, és általában a pénzügyi szférába, továbbá a biotechnológiába, ingatlanokba és mezőgazdaságba ruház be. A csoport tevékenysége Európára, Oroszországra, Ázsiára és Észak-Amerikára terjed ki. A PPF-csoport mérlegfőösszege 2017 közepén 35 milliárd eurót tett ki – írja beszámolójában az MTI.

Petr Kellner, a prágai PPF pénzügyi-befektetői csoport tulajdonosa évek óta a leggazdagabb cseh vállalkozó. A 48 éves Keller vagyonát 2017-ben a Forbes magazin 318 milliárd koronára (3816 milliárd forint) becsülték.

A PPF-csoport 80 százalékos tulajdonosa a Csehországban és Szlovákiában működő O2 mobilszolgáltatónak és többségi tulajdonosa a csehországi CETIN telekommunikációs hálózatnak.

Idén februárban a PPF közölte, hogy megállapodott a Modern Times Group és az Eastern European Media Holdings csoportokkal, hogy megveszi tőlük a Nova Broadcasting Group csoportot. A tranzakció értéke a cseh sajtó szerint 185 millió euró.

A Telenor régiós érdekeltségeinek felvásárlásáról itt írtunk bővebben.

  • Megosztom