Erősít a RAS

Áprilistól a Ringier Axel Springer Magyarország (RAS) digitális portfólióját erősíti az EgészségKalauz.hu. Az elsősorban a laikus közönséget megszólító, de szakmai szempontból is releváns tanácsadó oldal új, élő szolgáltató rovatot is kap. Az online integráció mellett az Egészség Kalauz nyomtatott mellékletként is megjelenik majd.

 

A jelenleg átlag havi 220-250 ezer egyedi felhasználót elérő EgészségKalauz.hu integrációjával az oldal olvasottságának gyors növekedése mellett a többi online felületen és nyomtatott magazinban is felhasználható értékes egészségügyi tartalommal is számol a Ringier Axel Springer Magyarország. Az eddig is megszokott, magas szakmai színvonalú tanácsadói szolgáltatást áprilistól napi szinten látják majd el orvosok és egészségügyi szakértők, többek között élő videó közvetítésben válaszolva a kérdésekre.

 

Az oldal főszerkesztői feladatait márciustól a Házipatika.com korábbi vezető szerkesztője, Simon Izabella látja el. A 15 éves EgészségKalauz.hu-t részben orvosok és gyógyszerészek szerkesztik, ezzel biztosítva a megbízható és hiteles szakmai tartalmat. A már közel 6000 válasszal rendelkező tanácsadó rovat mellett, több mint 12 ezer gyógyszer és étrend-kiegészítő tájékozató, 26 ezer szavas orvosi szótár, részletes betegség- és tünetkereső, valamint egészségügyi tesztek és kalkulátorok is helyet kaptak az oldalon. Az online felület partnereként minden vasárnap az RTL Klubon jelentkezik az Egészség Kalauz című műsor Győrffy Pál és Valkó Eszter vezetésével.

 

„Az EgészségKalauz.hu egyik legnagyobb értékét a folyamatosan frissített és ellenőrzött gyógyszer-információs adatbázis adja. A Ringier Axel Springerrel kötött szakmai megállapodásunknak köszönhetően a működés itt változatlan marad: az oldalon továbbra is hiteles és szakmailag megalapozott információk jelennek meg” – mondta Dr. Hegybíró Ágnes, a PHARMINDEX ügyvezető igazgatója.

 

„A Blikk.hu újrapozícionálásával és a Blikk Rúzs oldal létrehozásával jelentős lépéseket tettünk a digitális portfoliónk megerősítésére. A bulvár, életmód és közéleti tartalmak mellett egy egyre szélesebb célközönséget megszólító tematika, az Egészségügy is helyet kap a kínálatunkban” – mondta Gerentsér Imre, a Ringier Axel Springer Magyarország digitális portfólió-igazgatója. – „Az új felület segítségével még előnyösebben használhatjuk ki a kiadóban rejlő szinergiákat, miközben új olvasókat is elérünk” – tette hozzá.

  • Megosztom