Erősít a Lenovo

A Lenovo bejelentette vevőközpontú, innovatív szoftverdefiniált megoldásokat nyújtó bővítési terveit a telekommunikációs és IoT infrastruktúrák támogatása érdekében. Az elmúlt két év legmagasabb bevételével záró negyedévvel a háta mögött a Lenovo Data Center Group (DCG) folytatja a hatékony vevőközpont kialakítását célzó fejlesztéseket. A vállalat további célkitűzései között szerepel a már meglévő, költséges megoldások felszámolása.

A hyperscale ügyfelek, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) ügyfelek és a vállalati ügyfelek igényeinek középpontjába helyezésével a Lenovo jelentős lépéseket tett az adatközpont fejlesztése érdekében. A legújabb technológiákkal felgyorsított felhő- és mesterséges intelligencia kezdeményezések új szintre emelik a vállalatok egyszerű működtetését. Az átalakítás következő szakasza a telekommunikációs infrastruktúrára és az IoT követelményeire összpontosít.

A Lenovo páratlanul megbízható hardver szakértelmére alapozva, a vállalat kibővített távközlési szervezete ügyfélközpontú megoldásokat kínáló közös innovációs platformok létrehozására koncentrál a jövőben. A globális szinten tovább erősödő 5G telepítési tervek eredményeképp a Lenovo az Open Compute Project és egyéb szabványok alapján NFV hardver- és szoftveroldalakat hoz létre.

A nemrég létrehozott IoT divízióval Lenovo a hagyományos végpontokat intelligens, összekapcsolt eszközökké történő átalakítását segíti, amelyeket ezáltal olyan analitikus motorokká alakítják, amelyek nagyban növelik a termelékenységet és a hatékonyságot.

A Lenovo szerverarchitektúrájú eszközökbe helyezett IoT-megoldásokkal fokozza a kapcsolódási pontokat, valamint olyan élvonalbeli platformokat állít össze, amelyek képesek a nagy mennyiségű adatelemzésre a valós idejű döntéshozatal érdekében, mindezt úgy teszik lehetővé, hogy szigorúan igazodnak a rendszerintegrátorokhoz és a Lenovo partnerekhez, a lehető legjobb megoldások biztosítása érdekében.

Telekommunikációs és IoT szoftverdefiniált megoldások a Mobile World Congress-en

A Lenovo a Mobile World Congress-en mutatja be teljesítmény-optimalizált portfólióját a ThinkSystem SR650/SR630 szervereken és kapcsolókon, a Red Hat OpenStack-en és a Mellanox ConnectX-4 NiC-ken keresztül, amelyek tartalmazzák a felgyorsított feldolgozási csomagot. A Lenovo emellett csatlakozik az “Intel Select Solution NFV” programhoz, amely célzottan titkosítási és tömörítési alapú NFV terhelésekre optimalizált megoldást kínál. A megoldás magában foglalja a Lenovo SR650/SR630 szervereken engedélyezett Intel QuickAssist Technology (QAT) és az Intel XXV710 NIC technológiákat.

A China Mobile-lal folytatott gyümölcsöző együttműködést és az x86 szerver megbízhatóságban* elért első helyet kihasználva a Lenovo bemutatja az iparág első 5G-képes központosított és elosztott egységek (CU/DU) szoftveres és virtualizált implementációjának bázisállomását.

A Lenovo „eszköztől az adatközpontig” megoldások kiállítása a Mobile World Congress-en február 26-tól március 1-ig a Lenovo Showcase Hall 3-ban várja az érdeklődőket, a Space 3N30-ban. Az Intel részlegen a Lenovo ThinkSystem SR650 szervereken elérhető „önoptimalizáló 5G hálózat” megoldásait mutatja be a vállalat.

Ügyvezetői kinevezések a Lenovo adatközpontok további fellendítése érdekében

Március elsejétől Robert Vrji veszi át a Lenovo alelnöki pozícióját, az EMEA-térség elnöki pozícióját, valamint ő felel olyan nemzetközi osztályok működéséért, mint például a Lenovo Data Center Group globális kommunikációs szervizszolgáltatói. Robert Vrij a Hewlett Packard Enterprise amerikai értékesítéséért felelt korábban. A telekommunikációs háttérrel rendelkező szakember az EMEA-térség ügyféligényeinek történő megfelelés érdekében a különböző szervizszolgáltatókkal és csatornavállalatokkal való kapcsolatkiépítésért felel. Munkakörébe tartozik továbbá a DCG partnerek stratégiájáért és növekedéséért.

Wilfredo Sotolongo a Lenovo Data Center Group IoT szegmensének alelnöki pozícióját veszi át. Az IT területen szerzett 32 éves tapasztalattal rendelkező szakember számos nemzetközi vezető pozíciót betöltött már az IBM-nél és a Lenovónál. A vásárlói szokásokról és gondolkodásmódról szerzett széleskörű ismerete és tapasztalata meghatározó a Lenovo IoT megoldásokkal kapcsolatos további növekedésében.

2017 májusi érkezése óta a Data Center infrastrukturális üzletágának vezetőjeként Kim Stevenson meghatározó szerepet töltött be a Lenovo átalakítási folyamataiban. Stevenson felelősségköre bővül, kiterjedve az összes adatközpont business szegmensre, beleértve a dinamikusan fejlődő telekommunikációs és IoT területeket is. Lenovóhoz való igazolását megelőzően a szakember nyolc évig az Intel ügyfél, IoT és rendszerarchitektúra csoportjának ügyvezető igazgatója volt, és hat évet töltött el a vállalatnál informatikai igazgatóként.

Renée Ure a Lenovo Data Center Group globális ellátási láncának alelnökeként érkezik a vállalathoz. Ure az IBM-től igazolt, ahol a globális műveletek és globális ellátási lánc alelnöki pozícióját töltötte be és 50 ország 7000 szakemberének a felügyelete tartozott hozzá. A szakember kivételes tehetséggel rendelkezik a nemzetközi csoportok felépítésében. A Lenovónál a biztonságos és vertikálisan integrált ellátási lánc biztosításáért felel, valamint a Lenovo Gartner Top25 Supply Chain Company listán történő feljebbpozicionálásért.

Beverly Crair a Lenovo Data Center Group termékfejlesztési- és minőségi alelnökeként tölt be funkciót a vállalatnál. Craig több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik olyan csapatok építésében és fejlesztésében, amelyek szofisztikált, kritikus missziójú rendszereket fejlesztenek. A Lenovóhoz történő 2017 augusztusi csatlakozása előtt több vezető pozícióban próbálta ki magát az Intelnél, ahol többek között az IoT és stratégiai szoftver-kezdeményezések alelnöke volt. Crair munkájának fókuszában zökkenőmentes felhasználói élmény megoldások tervezése, a minőségbiztosítás felügyelete, valamint a termékfejlesztés áll a Lenovo Data Center Group összes szegmensében.


Tags: ,

  • Megosztom