Erősen indított az IFA

Bár hivatalosan csak holnap nyitja meg kapuit a legnagyobb európai technológiai kiállítás, a berlini IFA, a rendezvény előtti napokban a legnagyobb gyártók már bemutatják, hogy mivel készültek az eseményre, és mivel készülnek megtartani vagy megerősíteni piaci pozíciójukat az év végén. A Samsung új viselhető okoseszközökkel és számos egyéb készülékkel érkezett, ma pedig az LG villantott nagyot a V30-al.

 

A Samsung a múlt héten a Galaxy Note 8-al az okostelefonok területén már ellőtte a nagy újdonságot, azonban egy ekkora céghez méltóan bőven maradt még érdekesség a tarsolyukban a berlini IFA-ra is. Ahogyan azt előzetesen várni lehetett és a tegnap esti bejelentésre szóló meghívóból is kiderült, ezúttal a viselhető okoseszközök voltak a fókuszban. A társaság három új készüléket is bemutatott. A Gear Sport sokoldalú vízálló okosóra a mozgás szerelmeseinek készült, a Gear Fit2 Pro továbbfejlesztett okosfunkciókkal ellátott sportkarkötő; míg a Gear IconX a vállalat innovatív, vezeték nélküli fülhallgatójának második generációja. Samsung a berlini vásáron számos egyéb berendezést is bemutat, így például háztartási gépeket, valamint új, az európai piacra szánt tévével is megismerkedhetnek az eseményre kilátogatók.

 

Az igazi nagy dobást azonban ezúttal egy másik dél-koreai cég, az LG szolgáltatta, ami ma reggel mutatta be Berlinben új csúcskategóriás telefonját, a V30-at. Igazi csúcsmodellt készített a cég, kiváló fényképezési és audio-képességekkel, emellett nagyon erős hardverrel, hiszen 4 GB RAM, és Snapdragon 835 processzor gondoskodik a teljesítményről. Kérdés, hogy mennyire tudja majd kiszolgálni a 3300 mAh-s akkumulátor ezt az igényt, igaz nincs nagy gond, ha lemerül, mivel szupergyors töltési funkcióval érkezik az új modell. A rossz hír a magyar felhasználók számára, hogy hozzánk hivatalos úton nem érkezik majd a V30, amit Dél-Koreában szeptember 21-én kezdenek forgalmazni.

 

Azt is lehet már tudni, hogy több jelentős számítógép-gyártó mivel készült Berlinre. Az Acer Switch 7 a Microsoft Surface méltó riválisa lehet, míg a tajvani cég Orion 9000 számítógépe a játékosok kedvencévé válhat, 18 magos, Intel Core i9 Extreme processzorának köszönhető hatalmas teljesítményével. A Dell is megújított laptop kínálattal érkezett Berlinbe, míg az Asus a ZenBook Flip 14 esetében a világ legkeskenyebb 2-az-1-ben laptopját mutatta be.

 

Az okoseszközök iránt érdeklődőknek érdemes ma is figyelemmel követniük az IFA eseményeit, hiszen többek között a Sony és a Lenovo újdonságait is bemutatják majd.

  • Megosztom