Érettségi a weben

Csak a matek-töri-magyar érdekli a sajtót. A felvételivel májusban még nem foglalkozik az online média.

 

A Ferling Webline saját fejlesztésű online sajtófigyelő rendszere kimutatta, hogy az érettségit követő héten jelentősen megugrott a megjelenések száma a különböző feladatok témáira. Látni kell ugyan akkor azt is, hogy a magyar érettségivel általában, illetve a magyar feladatokkal is jóval többet foglalkozott a sajtó, mint a történelem feladatokhoz kapcsolódó kifejezésekkel. Kolakowski neve például teljesen ismeretlen volt az online médiumok világában az érettségit megelőző héten, azt követően azonban tömeges a megjelenések száma. De az említések számának drasztikus megugrása igaz Máraira, Berzsenyire és Vörösmartyra is. Ekkora érdeklődés a történelem érettségi témáira nem volt jellemző.

 

A május első két hetében a különböző tárgyakat vizsgálva pedig az is látszik, hogy a 3 nagy érettségi, a magyar, a történelem és a matek mellett elenyésző a nyelv- és az egyéb érettségik említésének száma.

 

Végül, a vállalat kíváncsi volt arra, hogy az érettségik hetében mennyire foglalkozik az online sajtó a felvételivel. Kiderült, hogy ebben az időszakban inkább a közép- és emelt szintű érettségi foglalkoztat mindenkit.

  • Megosztom