Erdélyi és vajdasági diákokhoz is eljutnak a Spektrum oktató sorozatai

A Spektrum saját gyártású, szórakoztatva oktató sorozatait kezdi vetíteni az Erdély TV és a vajdasági Pannon TV mától kezdve.

Az AMC Networks International – Central and Northern Europe a négy tantárgyban elkészített teljes „Brutális….” sorozatát bocsátja mindkét határon túl működő csatorna rendelkezésére. Az Erdély TV hétfőtől szombatig minden nap, 16 óra 30 perctől vetíti a sorozatot, míg a Pannon TV minden hétköznap 19 órától. A „Brutális fizika”, „Brutális kémia”, „Brutális biológia”, „Brutális történelem” 2-2 évadát, összesen 32 epizódot most először láthatják az Erdély és a Vajdaság területén televíziót nézők. A Spektrum és a két határon túli, magyar nyelven sugárzó csatorna ezzel is igyekeznek segítséget nyújtani az iskolai távoktatáshoz.

A “Brutális…” egy szórakoztató formában tudást közvetítő sorozat, amely alapvető jelenségeket, tényeket, ismereteket mutat be, és magyaráz meg. Az egyes szériák négy különböző tantárgy köré csoportosulnak, ezek a fizika, a kémia, a történelem és a biológia. A Spektrum ígérete szerint a sorozat végére egyértelmű lesz: a fizikai szabályszerűségek, a kémiai jelenségek, a történelmi tények és természetesen a biológia törvényei nem csupán bárki által érthetőek, nap mint nap köztünk élő hétköznapi jelenségek, de szórakoztatóak is lehetnek.

Ebben a sorozatban nincs sem katedra, sem tábla, sem könyv. Kérdés viszont lesz bőven, a válaszok pedig meghökkentő, látványos és egyedi módon érkeznek a Brutális sorozat csapatától. A sorozat tantárgyai brutálisan jó tanárokat kaptak, akik szórakoztatóan, látványosan és közérthető nyelven mutatják be a bennünket folyton körülvevő tudományt.

Az Erdélyi Magyar Televízió a legnagyobb lefedettséggel és nézettséggel rendelkező, magyar nyelven sugárzó televízióadó Romániában. Egy évtized alatt az erdélyiek legfontosabb helyi csatornájává vált: csaknem 400 ezer nézővel, és több mint 70 ezer Facebook-követővel. A tv-csatorna fontosnak tartja, hogy olyan minőségi tartalmakat biztosítson nézői számára, amely segítséget nyújt a mostani, nehéz időszak elviselésében.

A Pannon Televízió a Pannónia Alapítvány részeként működik 2006 óta, műsorát magyar nyelven sugározza, szolgálva a vajdasági magyar nemzeti közösség igényeit Szerbiában, a Vajdaság területén a hírek és információk anyanyelven való közlésével, valamint anyanyelvünk és kultúránk megőrzését és a minőségi szórakozás biztosítását. A Pannon Televízió fő feladatként közszolgálati funkciót lát el. A Brutális sorozat vetítésével hozzájárul ahhoz, hogy a vajdasági diákok könnyebben elsajátíthassák az ismereteket.

  • Megosztom