Érdekes tények a társkeresőkről

Minden harmadik társkereső budapesti – derül ki a Randivonal adataiból. Míg 40 év alatt a férfiak vannak túlsúlyban, a 40 év felettiek esetében már a hölgyek felé billen a mérleg nyelve.

 

Magyarországon a legnépszerűbb társkereső oldal a Randivonal.hu, melyet tavaly novemberben közel 300 ezer internetező látogatott – derül ki a Gemius legfrissebb kutatásából.

 

„A Randivonalon folyamatosan több százezer felhasználó keresi társát egy adott időszak alatt és úgy látjuk, hogy évről évre egyre nagyobb aktivitással teszik ezt. 2014-ben már több mint 11 millió üzenetet küldtek egymásnak társkeresőink, ez 15%-os növekedés az előző évhez képest” – egészítette ki a Gemius kutatás adatait Móczár Rudolf, a Randivonal.hu társkereső oldalt üzemeltető Dating Central Europe Zrt. marketingigazgatója.

 

Tévhit, hogy az interneten társat keresők inkább a fővárosiak közül kerülnek ki és az is, hogy a férfiak vannak többségben. A Randivonal adatai alapján csupán minden harmadik társkereső budapesti és ha külön megvizsgáljuk a társkeresők korösszetételét nemek szerint, azt látjuk, hogy míg 40 év alatt valóban a férfiak vannak – minimálisan – túlsúlyban, a 40 év felettiek esetében már a hölgyek felé billen a mérleg nyelve az oldalon.

 

„Az elmúlt évek során egyébként a 30-as és az 50-es korosztály aránya nőtt a leginkább az oldalon, társkeresőink háromnegyede 30 év feletti. Köszönhető ez annak, hogy a Randivonalat látogatók a komoly kapcsolatokban hisznek, többségük azt keresi az oldalon” – tette hozzá Móczár.

 

És hogy mikor érdemes társat keresni? A Randivonal statisztikái szerint a hétvége a legforgalmasabb, de a mobil elterjedésével már gyakorlatilag a nap 24 órájában elérhetők azok, akik tényleg komolyan gondolják a társkeresést.

  • Megosztom