Elutasította a Médiatanács az Advenio kérését

A törvényi lehetőség hiányával indokolta a Médiatanács azt, hogy elutasította az Advenio Műsorszolgáltató Zrt. (a Class FM működtetője) arra vonatkozó kérelmét, hogy a tanács függessze fel az országos kereskedelmi rádió frekvencia pályázati eljárását.

A pályázati eljárással kapcsolatban egyébként bírósági eljárás van folyamatban az Advenio indított pert. A hatóság tájékoztatása szerint bővebb felvilágosítást annak lezárulta után adhatnak.

Az országos kereskedelmi rádiós frekvencia pályázatra november 7-én járt le a jelentkezési határidő. A tenderen két vállalkozás, a Hold Reklám Kft. és az Advenio Zrt. indult

A Médiatanács egyéb rádiós döntéseket is hozott eheti ülésén. A közösségi jellegű miskolci Európa Rádió szolgáltatójára egy hatósági ellenőrzés nyomán harmincezer forint bírságot szabott ki a Médiatanács. A rádió kevesebb helyi közélettel foglalkozó, a mindennapi életet segítő műsort és több ismétlést tett közzé a szerződésében vállaltakhoz képest, ráadásul az elmúlt egy évben nem először történt ilyen típusú jogsértés a szolgáltatónál. A szintén közösségi székesfehérvári Vörösmarty Rádió is túl sokat ismételt, ezért a tanács figyelmeztette a rádió médiaszolgáltatóját a szabályok betartására.

  • Megosztom