Eltűnnek az utcáról a HVG-címlapok

Egyoldalúan és azonnali hatállyal felbontotta a Mahir Cityposter Kft. a HVG kiadójával kötött szerződést, így nem kerülnek ki a hetilap címlapjai országszerte a hirdetőoszlopokra. A hvg.hu-n számoltak be a változásról, a lap szerint jogszerűtlenül mondta fel a szerződést a Mészáros-birodalomba tartozó társaság.

A HVG-címlapok plakátjai negyven éve, a lap megjelenése óta minden héten kikerültek a hirdetőoszlopokra. A HVG szerint az elvileg nem felbontható szerződés felbontását azzal indokolták, hogy a Mahir nem tud teljes mértékben eleget tenni vállalt kötelezettségeinek, nem képes garantálni a teljes darabszám megjelenítését, ezért a szerződés értelmében nem lesz jogosult hirdetési díjra, ez pedig nem szolgálja a cég érdekeit.

Azt, hogy miért éppen most derült ki a helyhiány, nem részletezték és nem tárgyaltak érdemben a feltételek esetleges újragondolásáról sem – olvasható a hvg.hu-n.

A HVG Kiadó megpróbál jogi úton érvényt szerezni a megkötött szerződésben foglaltaknak, közben keresik annak a módját, hogy olvasóik ne maradjanak le a hetilap immár ikonikus címlapjának megismeréséről. Íme a HVG legújabb címlapja:

 

  • Megosztom