Eltűnik a piacról a Metropol

Ma jelenik meg utoljára a Metropol, a hírt Hivatal Péter, a lapot kiadó MTG Metro Gratis Kft. vezetője megerősítette az mmonline.hu érdeklődésére. A cég végelszámolója szerint ma vagy holnap jelenthetik be a csoportos leépítést a munkaügyi hivatalnál, a vállalat megszűnése 4-5 hónapos folyamat lehet.

 

Hivatal Péter, az MTG Metro Gratis Kft. vezetője az mmonline.hu érdeklődésére megerősítette a Metropol megszűnésének hírét. A cégvezető lapunk kérdésére közölte azt is, hogy szeretné úgy végigcsinálni a végelszámolást, hogy a munkavállalók megkapjanak mindent, ami jár nekik, a lehető legjobban jöjjenek ki a végkielégítésből, ezt követően dönt majd arról, hogyan folytatja.

 

Ma vagy holnap jelentik be a munkaügyi központban a Metropolt kiadó MTG Metro Gratis Kft.-nél megvalósuló tömeges leépítést – közölte az mmonline.hu érdeklődésére Péter Márta, a cég végelszámolója. Ez azt jelenti, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően legkorábban július 15-étől mondhatnak fel a vállalatnál alkalmazásban állóknak.

 

A végelszámoló közlése szerint a lehető leggyorsabb ügymenet esetén is 4-5 hónapig is eltarthat, amíg végleg megszűnik a Metropolt kiadó vállalat. Először a cég vagyonának felmérését végzik el, ami főként a márkaértéket és tárgyi eszközöket jelent, mint néhány autó, illetve a munkavégzéshez szükséges felszerelés.

 

Péter Márta közölte, a mai napon lejárt követelések vonatkozásában fizetési felszólítást küld ki, de azt reméli, hogy az esedékesség napján mindenki fizet majd. A zárómérleget 30 nap múlva kapja meg a végelszámoló, akkor lehet majd pontosan megállapítani, hogy mekkora is a cég vagyona.

 

A tegnapi információk alapján úgy tűnik, hogy rendelkezésre áll a szükséges forrás a munkatársaknak járó fizetések és végkielégítés kifizetésére. A hitelezők számára 40 nap áll rendelkezésre, hogy bejelentsék követeléseiket – tette hozzá Péter Márta.

 

  • Megosztom