Elrajtolt a G7.hu

Elindult a G7.hu gazdasági portál, a készítők célja, hogy közérthetően számoljanak be a gazdaság történéseiről. A kiadvány főszerkesztője Kasnyik Márton a 444.hu-tól érkezett, de a Magyar Nemzet, a HVG és a Portfolio.hu korábbi munkatársai is megtalálhatók a csapatban.

 

Tegnap délután elrajtolt a legújabb hazai hírportál, a kimondottan gazdasági hírekre fókuszáló G7.hu. A főszerkesztő, Kasnyik Márton beköszöntőjében azt írta, hogy a gazdaság világát különösen mélyen fertőzi a zsargon, gyakran még gyakorlott szakemberek is csak nagy erőfeszítéssel fogják fel a szakmának szánt szövegeket. Ráadásul a szakemberek nem is igazán erőlködnek azon, hogy érthető formában számoljanak be a dolgokról, mert úgy vélik, az embereket nem érdeklik a gazdasági kérdések, a főszerkesztő szerint azonban nem ez a helyzet. Ahogy fogalmazott „mi azért vagyunk itt, hogy kövessük, mi történik a gazdaságban és határterületein, és ezt olyan cikkekben mutassuk be, amelyeket bárki el tud olvasni. Vállalatokról, makrogazdaságról, gazdaságpolitikáról és pénzpiacokról lesz szó többek között, és helyt adunk egymással teljesen ellentétes nézőpontoknak is.”

 

Kasnyik Márton kitért a hazai médiaviszonyokra is, utalva arra, hogy a globális tendenciák mellett, amik miatt az újságok elvesztették a hirdetési bevételek jelentős részét, mivel az a közösségi médiába vándorolt, a politikai hatalom is „páros lábbal ugrott rá” az újságokra.

 

A főszerkesztő jelezte azt is, hogy nem a gyorsaság a legfontosabb számukra, hanem azon lesznek, hogy könnyen érthető formában mutassák be az igazán lényeges folyamatokat, náluk menjenek le a legfontosabb viták, bemutassák a legfontosabb történeteket.

 

A 24.hu a G7.hu indulása kapcsán arról is, hogy a két portál között szoros együttműködés lesz, így a 24.hu-n megjelennek majd a most rajtolt site anyagai.

 

A G7.hu szerkesztőségi csapatát Kasnyik Márton mellett a Magyar Nemzettől érkezett Jandó Zoltán, a HVG-től igazolt Torontáli Zoltán, a korábban a Direkt36-nak dolgozó Fabók Bálink, a volt portfoliós Rigó Anita alkotja, a portált működtető nonprofit vállalatot az Indextől elszerződő Szentkirályi Balázs irányítja.

 

Kasnyik Mártonnal a Marketing&Media magazin is készített interjút, amiből itt olvashat részleteket.

  • Megosztom