Elnézést kért a Class FM

Elnézést kért a Class FM az ELTE gólyatáborában történt nemi erőszakkal kapcsolatban az adó reggeli műsorában elhangzottak miatt, ezzel együtt bejelentette, hogy mától egy hónapos intenzív kampányt indítanak a nők elleni erőszak megállítása érdekében.

 

„Az elmúlt napok médiatörténései között kiemelt figyelmet kapott az a megdöbbentő és mélységesen elítélendő eset, amely az ELTE gólyatáborában történt. A témával a Class FM Morning Show című műsora is foglalkozott. Az ügyben számos sajtómegjelenés született. A Class FM az eset kapcsán levonta a megfelelő következtetéseket és házon belül megtette a szükséges lépéseket. A rádió, a rádió vezetői, a műsor és személyesen Sebestyén Balázsék kérték a sértett Hölgy elnézését és bocsánatát. Tették ezt azért, mert sem a Class FM, sem a Morning Show, sem Sebestyén Balázs, sem Vadon János, sem Rákóczi Ferenc nem szándékozott gúnyolódni a történteken, sem a megmagyarázhatatlan és mélységesen elítélendő cselekedeten. Mindebben a ma elhangzottaknak megfelelően az ELTE rektorának a segítségét kérték. Az egyetem vezetőjének munkatársai megtették a megfelelő lépéseket és az üzenetet kérésünknek megfelelően tolmácsolták” – írja közleményében a rádió.

 

Hozzátették, hogy el kell ismerniük, hogy a fenti eset rávilágított arra, hogy a Class FM médiapiaci súlyánál fogva és az ebből következő felelősségének tudatában nem teheti meg, hogy szó nélkül elmenjen olyan társadalmilag fontos ügyek mellett, amelyek a hazai mindennapok részeként jelen vannak, de minden józan európai és egyetemes alapértékkel összeegyeztethetetlenek.

 

A fentiek szellemében a Class FM és a Morning Show munkatársainak közreműködésével holnap reggeltől egy hónapos intenzív kampányt indítanak a nők elleni erőszak megállítása érdekében.

 

A Class FM és a Morning Show valamennyi vezetője és dolgozója elítéli az erőszakot, nem volt szándékuk a sajnálatos és megmagyarázhatatlan tetten gúnyolódni, s ha bármely mondatuk, szavuk, gesztusuk bántó, vagy sértő volt, akkor bocsánatot kérnek – fogalmazott közleményében a rádió.

  • Megosztom