Elképesztő rekordot hozott az új Bosszúállók film

Már a nyitóhétvégén 1,2 milliárd dolláros bevételt hozott globális szinten a Bosszúállók: Végjáték, ami természetesen hatalmas rekord és majdnem duplája az eddigi csúcsnak.

A becslések szerint az Egyesült Államokban 350 millió, míg a világ többi részén összesen 859 millió dollárt hozott a mozik jegypénztárainál a Marvel legújabb szuperhősös filme a CNBC beszámolója szerint. Az 1,2 milliárd dolláros eredmény egészen elképesztő rekordnak számít, hiszen az eddigi csúcs 641 millió dollár volt a nyitóhétvégén, amit egyébként a mostani produkció közvetlen előzményfilmje, a Bosszúállók: Végtelen háború ért el.

Az amerikai mozikban az eddigi legjobb nyitóhétvégét szintén a Végtelen háború produkálta, 257,6 millió dollárral, míg az Egyesült Államokon kívül a Halálos iramban széria 8. része volt az eddigi csúcstartó, 443 millió dollárral, vagyis kevesebb, mint felével annak, amit a Végjáték hozott.

A mostani döbbenetes kasszasikert jól érzékelteti az is, hogy eddig 11 nap volt a legrövidebb idő, ami alatt egy film át tudta lépni az egymilliárd dolláros árbevételi határt, most mindössze 5 nap kellett ehhez.

A Bosszúállók legújabb részének elsöprő sikere meglephette egész Hollywoodot és a Disney-t is, hiszen előzetesen jócskán alulbecsülték a várható teljesítményét. Az iparági becslések az amerikai nyitóhétvégére 260 és 285 millió dollár közötti bevételt prognosztizáltak. A filmet jegyző Disney a nyitónap után 310 és 340 millió dollár közötti amerikai forgalommal számolt már, de a becslések szerint még ezt is sikerült túlszárnyalni.

A film iránti példátlan érdeklődés érezhető volt már abból is, hogy az előrendelési lehetőség megnyitásakor akkora volt a roham az online felületeken, hogy több szolgáltató szerverei leálltak, vagy akadoztak a terhelés miatt. A Marvel Cinematic Universe 22. filmje egy jelentős korszak végét jelzi a sztori szempontjából, azonban a mozi történetében egészen biztos, hogy új fejezetet nyit, hiszen kérdéses, hogy mikor sikerül majd megdönteni ezeket a rekordokat.

  • Megosztom