Elképesztő összeget lottózunk el

Töretlen a lottó népszerűsége Magyarországon, a Világgazdaság beszámolója szerint idén a számsorsjátékok értékesítéséből közel 145 milliárd forintot várnak a Szerencsejáték Zrt.-nél.

Az elmúlt évben a vállalat teljes forgalmának 36 százalékát fedte le a kategória a maga 138 milliárd forintos eredményével. A lottójátékok értékesítésén belül a legnagyobb arányt – 31 százalékot – az ötös lottó képviseli, meglepetésre ugyanakkor a puttó (18 százalék) megelőzte a hatos lottót (15) – írja összeállításában a Világgazdaság.

A bővülés egyik fő oka a játékszervező szerint az, hogy tavaly nem voltak igazán jelentős főnyeremény-halmozódások, az idén azonban több rekord is született. A 16. játékhéten a hatos lottó 1,57 milliárd forintos jackpotot fizetett, két hétre rá a jokerrel nyertek 387 millió forintot, míg a 38. játékhéten a skandináv lottón vittek el 690 milliós főnyereményt. Eközben az ötös lottón egy 2 és egy 3 milliárd forintig halmozódó főnyeremény is volt.

A statisztikák szerint szinte minden játéknál a hónap első felében érezhető a forgalom növekedése, ami összhangban van a bérek, fizetések folyósításának időszakával.

  • Megosztom